Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2014, 20:44
από Reinach
Παιδιά αν και όπως μπορείτε ρίξτε λίγο φως στο θέμα "αποθήκευση σε cloud" μετά και από αυτή την εξέλιξη. Η μόνη επαφή μου με σχετικές υπηρεσίες είναι με το Ubuntu One. Και εμένα με είχε βολέψει πάρα πολύ αυτό το διάστημα που το χρησιμοποιώ. Τώρα αναγκαστικά περνάω σε άλλη λύση.

Ρωτάω λοιπόν τα εξής:

1. Περνάω σε Dropbox; Δεν έχω το χρόνο να ψάξω τις διάφορες υπηρεσίες και να συγκρίνω. Με ενδιαφέρει η αποθήκευση για ασφάλεια. Και η ευκολία χειρισμού από από το Desktop και όχι από browser. Τίποτα άλλο νομίζω.

2. Αν ναι, το εγκαθιστώ από το Κέντρο Λογισμικού; Να υποθέσω ότι τους φακέλους θα μπορώ να τους χειρίζομαι από το Desktop μέσω του client, χωρίς να χρειάζεται να κάνω login στο site του Dropbox;

3. Πρέπει πρώτα να ανοίξω λογαριασμό στο site;

4. Γνωρίζω ότι διαθέτει δωρεάν χώρο 2GB σε σύγκριση με τα 5 που έχω τώρα. Χάνω κάτι άλλο σε σύγκριση με το UO;

5. Κάθε φορά που τροποποιώ ένα αρχείο μου από τους φακέλους που είναι δηλωμένοι στο UO, γίνεται συγχρονισμός σε πραγματικό σχεδόν χρόνο και όπως ξέρετε βγαίνει μια ειδοποίηση πάνω δεξιά που λέει "το αρχείο τάδε συγχρονίζεται". Πράγμα χρήσιμο για να ξέρω ότι πράγματι γίνεται ο συγχρονισμός. Στο Dropbox υπάρχει τέτοια ειδοποίηση;

6. Όπως διάβασα πιο πάνω εδώ πέρα, τους φακέλους που δηλώνω πρέπει να τους μεταφέρω στο φάκελο του Dropbox; Σε αντίθεση με το Ubuntu One;