Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2014, 19:51
από akounadis
Συμφωνώ και επαυξάνω πως κάθε project που είχε μείνει, πλέον (και το πλέον δεν το αναφέρω αρνητικά) της Canonical, που δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί κυρίως σ´ αυτό που γενικά λέμε tablet και ότι συνεπάγεται, θα σταματήσει. Sony Vaio αν θυμάμαι καλά μετέφερε όλο το project και την παραγωγή των laptop σε θυγατρική της Sony και όπου θα ασχοληθεί η Sony αποκλειστικά με tablet κτλπ. Για το ubuntu one το καταλαβαίνω αλλά για το ubuntu for android έγινε πριν "πάρει δεύτερη ανάσα" ο Mark Shuttleworth, όπου περιμένουμε, αν δεν έχω μείνει πίσω, ακόμα το Ubuntu Phone. O Mir θα προφτάσει; Το οξύμωρο για μένα είναι ότι καλώς η κακώς εκεί οδεύει η συγκεκριμένη τεχνολογία και όλο αυτό τον καιρό μου φαίνεται τελικά πως δεν έπρεπε κανείς μα κανείς να προσάψει απολύτως τίποτα στη Canonical για τις αλλαγές αυτές που ήρθαν και που θα έρθουν και αν καταφέρει θα φέρει. Πίστευα, ένα παράδειγμα, πως στη Sony στοχεύουν τεχνολογικά περισσότεροι managers παρά developers και το αντίθετο στη Canonical. Σήμερα μου δείχνει σημάδια όχι ότι είναι μια τεχνολογική εταιρεία με περισσότερους managers από developers αλλά μια εταιρεία χωρίς πείρα έναντι των "κολοσσών" και είναι λογικό αυτό για το "μέγεθός της". Ψάχνεται και δυστυχώς δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Θεωρώ κάποιες βασικές κινήσεις του Mark Shuttleworth σπασμωδικές όπου κρατάνε πίσω τα πράγματα για το ubuntu. Οι άλλοι από το Μάρτιο ετοιμάζουν την "Μαμούθ" (Sony) παραγωγή που θα κατακλύσει το κόσμο με tablet και η Canonical ακόμα ετοιμάζει τον Mir. Δεν την κατηγορώ. Έχει μαζί της τη "στόφα", Gnu/Linux και αν τα καταφέρει μελλοντικά και μάλιστα στο άμεσο μέλλον...
έτσι, για τη δική μου ιστοριούλα της δίνω 50-50. Το χειρότερο μπέρδεμα είναι να συνδυάσεις τα οικονομικά σου με το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν αφορά τεχνολογία - μέλλον.