Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2015, 21:40
fkol k4 έγραψε:Όσοι (και μέσα από το forum) με έχουν γνωρίσει κατά πρόσωπο, ξέρουν πως δεν χρησιμοποιώ καν smartphone, παρά ένα απλό «χαζό» τηλέφωνο, του οποίου η χρήση περιορίζεται αυστηρά στις απλές κλήσεις (ούτε καν SMS) και στο... ξυπνητήρι!!!
Την αριθμομηχανή ξέχασες Φίλιππε.
Τις ίδιες χρήσεις κάνω και εγώ συν sms και καμιά φωτογραφία που και που.
fkol k4 έγραψε:Για μένα, η ουσία της είδησης είναι πως πλέον για όποιον θέλει να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο, υπάρχει και μια επιλογή που δεν είναι ούτε το κλειστό οικοσύστημα της Apple, ούτε το userspace της Google με την δικαιολογία του πυρήνα Linux όπου ο πελάτης είναι ο χρήστης, ούτε μια niche επιλογή που να περιορίζεται σε μια και μοναδική in-house συσκευή (Jolla), αλλά ένα κανονικό Linux λειτουργικό, με GPL κώδικα, με το apt-get του (αν θέλεις) ´η τα πακέτα click του, με το GNU userspace και μια μεγάλη κοινότητα από πίσω του.
Συμφωνώ αλλά δεν αρκεί, έπρεπε να έχει το κάτι παραπάνω για να επιλεγεί από τους πελάτες και παράλληλα να αυξήσει τους χρήστες του Ubuntu.
Θα το πετύχαινε κατά την γνώμη μου αν το hardware του τηλεφώνου άντεχε να μετατρέψει το κινητό σε desktop με την προσθήκη οθόνης-ποντικιού-πληκτρολογίου.
Προσέξτε το κίνητρο για την νεολαία.
Θα πάρω το ubuntu-smartphone, θα δώσω άλλα 10 ευρώ για πληκτρολόγιο, 10 ευρώ για ένα ποντίκι, συν την βάση(δεν ξέρω πόσο κάνει) και όταν είμαι σπίτι θα το συνδέω με το hdmi καλώδιο στην τηλεόραση και θα έχω και desktop.
Με απλά λόγια θα πάρω κινητό με ubuntu όταν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Learner έγραψε:Είσαι σίγουρος γι' αυτό; επειδή το έχεις τονισει και με bold. Ξέρεις τι συμφωνία έχει κάνει η Canonical με την Bq , πόσα χρήματα παίρνει από τις πωλήσεις η μια και πόσα η άλλη;
Άστοχη ερώτηση Νίκο, πάντα ξέρει ο Φίλιππος τα ενδότερα της Canonical.