Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2015, 22:11
Learner έγραψε:Είσαι σίγουρος γι' αυτό; επειδή το έχεις τονισει και με bold. Ξέρεις τι συμφωνία έχει κάνει η Canonical με την Bq , πόσα χρήματα παίρνει από τις πωλήσεις η μια και πόσα η άλλη;
Δεν είναι μυστικό πως η Canonical συνολικά παρουσιάζει παθητικό και την χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Shuttleworth από την τσέπη του, εξάλλου το έχει δηλώσει πρόσφατα και ο ίδιος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Ubuntu επεκτείνεται στον χώρο του Cloud (που μεμονωμένα παρουσιάζει κερδοφορία, αλλά όχι αρκετή ώστε να ισοσκελίσει ολόκληρη την υπόλοιπη Canonical) και του Mobile. Μη με βάλεις να ψάξω links, βαριέμαι και δεν θα το κάνω αλλά ξέρεις πως κάτι τέτοια δεν τα λέω στον αέρα.
Προφανώς και δεν ξέρω πόσα θα βγάζει η Canonical από κάθε πώληση κινητού, ξέρω όμως πως αφού ως τώρα δεν έχει πωληθεί κανένα, δεν έχει βγάλει ούτε λεπτό του ευρώ.
sotos21 έγραψε:Την αριθμομηχανή ξέχασες Φίλιππε.
Μπα, ούτε καν. Χαρτί και μολύβι σου λέω,,,
Σωτήρη, το ξέρω πως αντικειμενικά δεν αρκεί.
Αυτό που λέω είναι πως αν εμείς οι ίδιοι ως άνθρωποι που χρησιμοποιούν Linux/Ελεύθερο λογισμικό στον υπολογιστή τους γιατί καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ Ελεύθερου και ιδιοταγούς λογισμικού και πιθανώς κάνουμε (έστω και μικρούς) συμβιβασμούς όσον αφορά την ευκολία μας προκειμένου να υποστηρίξουμε την επιλογή που θεωρούμε σωστή αρχίσουμε να το βλέπουμε καθαρά αντικειμενικά και παράλληλα κολλάμε στο ποιους κάλεσε η Canonical για να τους χαρίσει από μια συσκευή, τότε είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που διακηρύσσουμε πως πρεσβεύουμε.
Ή θέλουμε να υπάρχει μια πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού για όλες τις συσκευές (οπότε υποστηρίζουμε την ιδέα ακόμη και αν δεν μας αρέσει απόλυτα ο τρόπος με τον οποίο την υλοποιεί ο πρώτος που την υλοποιεί), ή θέλουμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας και κρίνουμε βάση λειτουργιών.