Δημοσιεύτηκε: 01 Μάιος 2015, 12:55
από asvos
pc_magas έγραψε:
asvos έγραψε:
ή αλήθεια είναι αυτή που λές: "Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο άνεργος μετά από κάποιο χρόνο ανεργίας αρχίζει να πέφτει σε αδράνεια και χρειάζεται βοήθεια
για την επανένταξη του στην αγορά." Τι είναι προτιμότερο να μη δουλεύεις ή να δουλεύεις για 300 ευρώ να αποκτήσεις εμπειρία ώστε στην επόμενη δουλειά σου να μπορείς να ζητήσεις περισσότερα;

Φίλτατε η τεχνολογιά αλλάζει και για να είμαι keep up πρέπει να ξοδεύω ελεύθερο χρόνο για να μαθαίνω τα τις δουλειάς. Άρα σημαίνει ότι για να δουλεύω και να είμαι παραγωγικός πρέπει να χαλάω ελεύθερο χρόνο λόγο ότι οι Ελληνικές εταιρείες δεν έχουν το budget για εκπαίδευση.

asvos έγραψε:
Κανείς δεν πρόκειται να κρατήσει καμιά υπόσχεση αν δε στρώσεις τον κώλο σου να δουλέψεις. Και καλά θα κάνει να πάει στο εξωτερικό, για να δει πώς λειτουργεί ο κόσμος. Έχεις πάει στο Dubai ή στη Σουηδία να δουλέψεις; Για να φτάσεις να δουλεύεις σε kick ass project πρέπει να έχεις "ξεσκατώσει πολλές τουαλέτες" ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στη δουλειά του προγραμματιστή, πχ. να γράψεις documentation ή να γράφεις scarppers για να περνάς δεδομένα. Οι ελληνικές εταιρίες ΔΕΝ έχουν το budget να σου πληρώσουν αυτό που νομίζεις ότι αξίζεις, ενώ στην πραγματικότητα βγάζεις δουλειά για τα μισά. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μια εταιρία (οπουδήποτε στον κόσμο) για να μπορεί να επιβιώσει, πρέπει ένας υπάλληλός της να βγάζει "αξία δουλειάς" διπλάσια (περίπου) από αυτή που πληρώνεται; Όταν ο έλληνας developer ζητάει 100 και παράγει 50 αντί για 150 είναι άξιος της μοίρας του.

Αν είναι να στρωθώ σε κάτι κάνε με να στρωθώ, και νομίζεις ότι δεν στρώνωμαι. Αλλά άμα μου σκας τα features το ένα πίσω από το άλλο και τα θες χθές μην περιμένεις να σου κάνω debugging και βελτιστοποιήσεις ειδικά αν ο κώδικάς που έχει γράψει ο πρακτικάριος δεν έχει ούτε μια γραμμή comment. Κάποια πράγματα να τα κανεις σωστά. Πχ. να δημιουργείς versions και όχι ένα rolling release Model. Και αν δεν μπορείς μόνος τότε βρες άλλη μια εταιρεία και μοιράσου τα έσοδα. Πλέον πρέπει να είσαι μεγάλος για να παίζεις σε IT περιβάλλον άρα ή έχεις το Μεγάλο Budget να παίξεις μόνος ή μαζεύεστε 5-10 εταιρείες και κάνετε ΕΝΑ μεγάλο project.

Off topic:
Το πρώτο που χρειάζεσαι
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
είναι

ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ

ώστε να απαντάς στον σωστό άνθρωπο και να μη μου χρεώνεις κάτι που δεν έγραψα εγώ..