Δημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2016, 12:49
από eliasps
Το The Linux Foundation το γνωρίζουμε όλοι. Πρόκειται για τον κύριο και επίσημο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο να προωθήσει, να προστατέψει και να εξελίξει το Linux με ανοιχτά πρότυπα τόσο σε προσωπικό αλλά κυρίως σε επιχειρηματικό επίπεδο. Στηρίζεται και βοηθιέται από την οικονομική και επαγγελματική συμβολή κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας και ελεύθερου λογισμικού, οι οποίες καταχωρούνται ως μέλη στον οργανισμό.

Τον τελευταίο καιρό, η Microsoft έχει αυξήσει τη συμμετοχή της σε projects ελεύθερου λογισμικού, όντας ο μεγαλύτερος συνεισφέρων ανοιχτού κώδικα στο GitHub, με κινήσεις όπως η απελευθέρωση του κώδικα του .NET Core 1.0, η απελευθέρωση του κώδικα του SDK της Xamarin (αφού την αγόρασε), η συνεργασία της με το FreeBSD για την κυκλοφορία μίας εικόνας για το Azure, η συνεργασία της με την Canonical για την χρήση του Ubuntu στο Windows 10 καθώς και με εταιρίες όπως η Red Hat και η SUSE για την υποστήριξη των προϊόντων της στα αντίστοιχα συστήματα. Ήδη συμμετέχει στα έργα των Node.js Foundation, OpenDaylight, Open Container Initiative, R Consortium και Open API Initiative.

Τη συνεισφορά της Microsoft στο Ελεύθερο Λογισμικό έρχεται να ενισχύσει η συμμετοχή της στο The Linux Foundation ως το 11ο Platinum Μember, όπως ανακοίνωσε το The Linux Foundation για την συμμέτοχη της Microsoft ως πλατινένιο μέλος του οργανισμού στις 16 Νοεμβρίου του 2016, πληρώνοντας το ποσό των 500.000 δολαρίων ($US) που απαιτείται για την επίσημη αναγνώριση ως πλατινένιο μέλος.

Δείτε εδώ τη λίστα των εταιριών που συμμετέχουν στο The Linux Foundation ως Platinum Μembers: https://www.linuxfoundation.org/members/corporate

Πηγή: https://www.facebook.com/groups/ubuntugr/permalink/1109673092413855/