Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2016, 14:38
από eliasps
Σίγουρα δεν το έκαναν από την καλή τους την καρδιά. Όμως δεν πιστεύω πως πρόκειται για διαφήμιση ή ξέπλυμα (γιατί δεν έχει την ανάγκη για διαφήμιση από το The Linux Foundation, ούτε το ποσό είναι μεγάλο για ξέπλυμα), αλλά για επιβίωση στην αγορά. Αφού το Linux στον εταιρικό τομέα και στα δίκτυα κυριαρχεί και δεδομένου του γεγονότος πως πρόκειται για ανοιχτό κώδικα, οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται εξελίσσονται με τέτοιο ρυθμό που αφήνουν τις τεχνολογίες της Microsoft πίσω, οπότε αναγκαστικά ή θα ανέβουν στο τρένο ή θα το χάσουν. Ο ίδιος ο Steve Ballmer πριν 15 χρόνια αποκαλούσε το Linux "καρκίνο" και τους χρήστες "τζαμπατζήδες". Τώρα δηλώνει πως το λατρεύει.

Νομίζω αυτή η στροφή (για λόγους επιβίωσης) ξεκίνησε με σημείο μηδέν τις τεχνολογίες virtualization, πιο συγκεκριμένα με τον Hyper-V όπου η Microsoft υπό την διαταγή δικαστικής απόφασης αναγκάστηκε να ελευθερώσει χιλιάδες γραμμές κώδικα από τον οδηγό της επειδή συμπεριέλαβε κομμάτια κώδικα υπό άδειες ελεύθερου λογισμικού σε λογισμικό με ιδιόκτητη άδεια, παρανόμως. Από εκεί και μετά ήταν αλυσιδωτή αντίδραση, με το Azure, το Ubuntu, τώρα το Linux και ότι μεσολάβησε μεταξύ αυτών των ενεργειών.

Εγώ ψήφισα πως πρόκειται για θετικά νέα. Πιστεύω θα προσφέρει στο Linux κώδικα με παραδειγματική επαγγελματική προσέγγιση και νέες τεχνολογίες (ασχέτως των κινήτρων της) χωρίς να επηρεάσει την πορεία του έργου, διότι εκεί τον τελευταίο λόγο τoν έχουν μεγάλα κεφάλια του kernel development όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει πως δεν σηκώνουν πολλά πολλά.