Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2009, 18:51
από paschalis.m
Εγω σου προτεινω Nvidia (αφου πρωτα βεβαιωθεις οτι το συγκεκριμενο μοντελο εχει drivers για linux). Το λεω αυτο γιατι οι geforce g105m (που εχω και γω) δεν εχουν drivers. Παιζουν με ενα custom xorg.conf αψογα, απλα σε ενημερωνω.
Οσο για την ati ειναι σε μεταβατικο σταδιο οι drivers. Αποψη μου ειναι μεινε μακρια για την ωρα.

simosx έγραψε:Γενικά προτείνουμε AMD-ATI διότι η εταιρία είναι περισσότερο φιλική με το ΕΛ/ΛΑΚ. Για μερικούς χρήστες, η NVidia μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολη στην εγκατάσταση.

Simosx, διαφωνω με το πως το διατυπωνεις. Ετσι οπως το λες φαινεται σαν οι 2 εταιριες να ειναι ισαξιες στο linux, ενω δεν ειναι. Αυτη τη στιγμη απεχουν πολυ. Οι δε νεοτερες καρτες την Ati εχουν προβληματα με τους κλειστους drivers, ενω οι ανοικτοι ειναι ανεπαρκεις ακομη. Η nvidia απο την αλλη μπορει να ειναι κλειστου κωδικα αλλα τουλαχιστον δουλευουν.
Δλδ τι θα πουμε στο χρηστη, ο οποιος θα παει και θα παρει Ati επειδη ειναι φιλικη προς τον EΛ/ΛΑΚ, αλλα οταν θα ανοιξει το 3d θα κολλανε τα παντα?Και στη μεση μπαινει και το οικονομικο καθως αρκετοι κανουν οικονομιες για να παρουν ενα συστηματακι που θα παιζει. Φανταζεσαι ξενερωμα οταν δεν θα μπορουν να εχουν 3d?

Φιλικα παντα, χωρις ιχνος επιθετικοτητας.