Δημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2009, 11:29
από Atlantios
Δεν νομίζω ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά πουλώντας το linux αλλά από την υποστήριξη, που είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα. Το λειτουργικό παραμένει σταθερά ελεύθερο και μπορεί ο καθένας να το εγκαταστήσει στο pc του δίχως να πληρώσει δεκάρα μαζί με εκατοντάδες άλλες εφαρμογές.

Ρομαντισμός για μένα είναι να πιστεύει κανείς ότι κάποια εταιρεία μεταφράζει το λειτουργικό της διότι θέλει να εκτελέσει φιλανθρωπικό έργο. Μάλλον ορισμένοι δεν έχουν ζήσει την ΣΔΟΕ να μπαίνει σε γραφεία και να ψάχνει για serial numbers, από που δέχτηκε η κυβέρνηση πίεση; όταν ακούσαμε στα ΜΜΕ ότι αυτή η κίνηση έγινε αμέσως μετά την επίσκεψη του Μπίλη στην Ελλάδα.

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά της εταιρείας των παραθύρων αλλά και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η κύρια προσφορά της στον χώρο είναι η επιχειρηματική της δραστηριότητα. Κατά τ' άλλα κλεμμένες ιδέες και προγράμματα, προσαρμοσμένα κακότεχνα στο δικό της διακριτικό τίτλο.

Έχει στήσει έναν κολοσσό πάνω σ' ένα ψέμα και με την οικονομική της δύναμη υπονομεύει οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιπλέον επέκτασή της. Χάρη σ αυτήν πολλές αξιόλογες εταιρείες που ήταν στο χώρο αναγκάστηκαν να κλείσουν (θυμηθείτε την lotus και οι πιο παλιοί το framework).

Ο Βασιλάκης ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας φιγουράρει λες και πρόσφερε τίποτα αξιόλογο στο software αφήνοντας στην αφάνεια τους πραγματικούς ήρωες. Στο μεταξύ δεν γνωρίζει καν τα προγράμματα που βγάζει η εταιρεία του και όταν πάει να τα παρουσιάσει τρώει και τα μούτρα του.

Το ότι για κάποιους ο ανοιχτός κώδικας δεν παίζει καμιά σημασία το καταλαβαίνω, υπάρχει όμως και πολλής κόσμος που αυτό το βρίσκει επαναστατικό και χρήσιμο. Το ότι ο καθένας έχει πρόσβαση στην γνώση έχει ως συνέπεια να πάει ο χώρος μπροστά.

Σχετικά με την ασφάλεια, εγώ τουλάχιστον δεν έχω antivirus στο λειτουργικό μου ώστε να καθυστερώ το σύστημά μου και να χάνω χρόνο κατεβάζοντας καθημερινά updates.

Αν πραγματικά δεν ενδιαφέρονται για την χώρα μας μια που είμαστε τόσοι λίγοι γιατί μας επισκέπτονται, επηρεάζουν την κυβέρνησή μας στήνουν εταιρείες στον τόπο μας συμμετέχοντας σε δημοπρασίες του δημοσίου;

AngelBreath έγραψε:
7)Τελος δεν ξερω αν πρεπει να επαινεσω μια κοινοτητα (ελληνικη κοινοτητα Ubuntu) που αφιλοκερδως μεταφραζει το Ubuntu στα ελληνικα, ή μια εταιρεία (Microsoft) που "πληρωνει" υπαλληλους να μεταφρασουν τα windows

αστειεύεσαι έτσι;