Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 01:17
από emmsarris
Παιδιά εγώ να εκφράσω μια απορία?(τι ρωτάω αφού θα την εκφράσω..!)
Επειδή δεν έχω γνώση επί του θέματος, απλά ξέρω ότι όταν απευθυνθείς σαν εταιρεία ή δημόσια υπηρεσία σε μία εταιρεία συστημάτων πληροφορικής, αυτοί έχουν ως δεδομένο τη χρήση Windows. Μην ξεχνάμε και τα ποσοστά που παίρνουν από την MS. Και φυσικά είναι καταρτισμένοι για service μόνο σε Windows. Άσε που χαλάνε ευκολότερα, έχουν ιούς, κρασσαρίσματα κλπ γνωστά λίγο-πολύ. Άρα αυτόματα αυξάνει το κέρδος τους. Γιατί λοιπόν να προτείνουν opensource????
Παράδειγμα 1, επισκεύθηκα πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο, για εκπαιδευτικούς λόγους, και η κοπέλα στο λογιστήριο πρόσεξα ότι χειριζόταν Windows. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου, το μηχάνημα (ήταν δεν ήταν 1 έτους Η/Υ) κράσσαρε. Δεν εκκινούσαν τα Windows (Τι πρωτότυπο). Προφανώς κάλεσε τον τεχνικό, ο οποίος ΘΑ πληρωθεί!Η εταιρεία αυτή απλά έχει ανάγκη χειρισμού λογιστικών φύλλων κι ενός απλού προγράμματος τήρησης στοιχείων εισόδου-εξόδου πρώτων υλών-τελικού προϊόντος (άρα όχι κάτι που απαραίτητα θα απαιτεί Windows).
Παράδειγμα 2, πριν μερικά χρόνια, στην υπηρεσία που δούλευε η μητέρα μου, ενέκριναν κονδύλιο αγοράς 2 Η/Υ. Επειδή κάτι πήρε το μάτι μου, η εταιρεία που απευθύνθηκαν τους εγκατέστησε αυτόματα Windows. Για να είμαι ακριβής, τους έφερε desktop(οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι, κεντρική μονάδα, εκτυπωτές) της HP! Και τη Home έκδοση (που είναι φθηνότερη) κι ας ήταν υπηρεσία. Στην τιμή που τα χρέωσαν, αγόραζα άνετα 4 καλύτερα μηχανήματα(δικής μου σύνθεσης)!
Γιατί λοιπόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη εταιρεία, να παρέχει opensource software και service σε ανταγωνιστικές τιμές (αφού δεν υπάρχει το κόστος αγοράς λογισμικού)? Θα ήταν πολύ καλή εναλλακτική!