Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 20:21
από Apopas
kon_nos έγραψε:Το κατεξοχήν εργαλείο σχεδίασης 3Δ μοντέλων και κίνησης είναι το 3DS Max (windows only) και το Maya (windows only). Μην λέμε και ότι θέλουμε.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να παραθέσεις κάποιες πηγές για τα λεγόμενά σου, εφόσον μου λες πως λέω ό,τι θέλω.
Το 3DS MAX χρησιμοποιείται κυρίως για σχεδίαση παιχνιδιών και κατά δεύτερο λόγο για δημιουργία ταινιών. Για το δε Maya, το οποίο ανέφερες, έχει επίσημη έκδοση για Linux που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα κινηματογραφικά studio.Τόσο ευρύτατα που χρησιμοποιείται σε ποσοστά που αγγίζουν το 95% στα studio του Holywood (το Linux, όχι το Maya συγκεκριμένα). Φαντάζομαι είναι εύκολο να έβλεπες τουλάχιστον ότι η έκδοσή του δεν είναι windows-only, όπως σου απέδειξε και ο ubuntunoid. Παρόλα αυτά δεν μπήκες καν στον κόπο αλλά, αντίθετα, προτίμησες χωρίς εμπειρία όχι απλά να παραθέσεις επιχείρημα αλλά να αμφισβητήσεις - με άσχημο τρόπο μάλιστα- γνώμες άλλων. Αυτό είναι επιοικώς άσχημο και κατεξοχήν λυπηρό.
Αν θέλεις, μπορώ να σου παραθέσω δεκάδες πηγές για τα προαναφερόμενα, καθώς και περισσότερο τεχνικές λεπτομέρειες. Ευελπιστώ, όμως, ότι θα μου παραθέσεις πρώτος την επιχειρηματολογία της αμφισβήτησής σου, μήπως και σταματήσουμε πλέον να λέμε ό,τι θέλουμε.
Ευχαριστώ.
Γιώργος

tolis_01 έγραψε:@Apopas: Μιλάω για πιο "ταπεινά" επαγγέλματα ;)
Για έναν απλό λογιστή, αρχιτέκτονα, μαγαζάτορα κλπ που το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα που κάνει τη δουλειά του πιο εύκολη βγαίνει μόνο για windows (και 99% μόνο για xp).

Για έναν αρχιτέκτονα ναι, για έναν λογιστή εξαρτάται. Για έναν μαγαζάτορα η καλύτερη λύση είναι συνήθως Linux για οικονομικούς καθαρά λόγους.