Δημοσιεύτηκε: 04 Φεβ 2010, 00:37
από ean
Σήμερα προσπάθησα, δοκιμαστικά, να επαναφέρω τα αρχεία μου απ' ευθείας από τον σκληρό δίσκο που έχουν διαγραφεί, χωρίς επιτυχία (δεν δημιούργησα disk image). Χρησιμοποίησα το Live CD των Ubuntu. Μετά την εντολή μου ανέφερε sudo:foremost:command not found. Επειδή δεν γνωρίζω το Λ.Σ. Linux, παρακαλώ δώστε περισότερες επεξηγήσεις για τις εντολές, τους φακέλους και τους δίσκους που χρησιμοποιείτε , που βρίσκονται, που δημιουργούνται και πως θα αντιστοιχισθούν με τα δικά μου δεδομένα. Μετά και τον εξωτερικό σκληρο δίσκο 500 GB USB που αγόρασα έχω τους εξής δίσκους: 1. Εσωτερικός με Λ.Σ. Vista 250 GB sda (sda1 - NTFS , sda2 - NTFS) 2. Εξωτερικός 500 GB, USB, sdc - NTFS στον οποίο θέλω να επαναφέρω τα χαμένα αρχεία και 3. Εξωτερικός 250 GB, USB, sdb ((sdb1 - Ext4 , sdb2 Extended (sdb5 - Ext4, sdb6 - SWAP)) από τον οποίο θέλω να επαναφέρω τα χαμένα αρχεία. ΟΙ εξωτερικοί δίσκοι USB στην επόμενη επανεκίνηση δεν γνωρίζω αν θα έχουν την ίδια ονομασία (sd;;;;;;;) . Παρακαλώ όταν γράφετε να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να σας αμντιλαμβάνονται και όσοι δεν γνωρίζου καθόλου Linux. Ευχαριστώ.