Δημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2010, 13:43
από caslor
''xgtr'' : Την οθονη την ειχα παρει πριν απο καμια 4-5 χρονια (απλος τωρα τελειωσα το αυτοκινητο και ειπα να στήσω και το carpc..Ασε μεγαλη ιστορια) Οποτε θα ειναι λιγο ακυρο να σου πω την τοτε τιμη της..
σιγουρα ηταν πιο ακριβες απο οτι σημερα...
Την ειχα παρει απο http://www.cartft.com αλλα υπαρχουν πια και εδω ελλαδα μαγαζια με τετοια εξαρτηματα πχ : http://www.magicom.gr/eshop/index.php?d ... ory_id=203 και αλλα διαφορα

.................................... Στο Προβλημα μας τωρα ...........................................................

Μολις σημερα καταφερα να βρω χρονο και να ασχοληθω ξανα με το συγκεκριμενο προβλημα...
Εφαρμοσα την συμβουλη του φιλου ''Nisok'' και αλλαξα σε

Κώδικας: Επιλογή όλων
linux/semaphore.h

και ΝΑΙ !! η εντολη ''make'' ετρεξε κανονικα και δημιούργησε οτι ηταν να κανει :)

αλλα πελάγωσα οταν διαβασα τις οδηγιες που ελεγαν να κανο επεξεργασια το ''xorg.conf '' το οποιο δεν ηταν πουθενα εκει που ελεγε... οποτε καθως ερχομουν εδω να γραψω σχετικα με το νεο μου προβλημα ειδα με χαρα οτι καποιος αλλος φιλος με πολυ καλύτερες γνωσεις το ειχε προχωρισει αρκετα το θεμα ;) ;)

οποτε εκανα οτι εκανε και ο φιλος ''kapcom01''

στο πρωτο μου reboot αντιμετωπισα σφαλμα...

έγραψε:Ubuntu is running in low-graphics mode
The following error was encountered
you may need to upgrade your configuration to solve this
(EE) problem parsing the config file
(EE)problem parsing the config file

Πατησα μερικες απο τις επιλογες που ειχε αλλα τζιφος... τελικα ειχε μια επιλογη να διαβασεις ακριβως τι λαθος εβρισκε και διαπιστωσα οτι ηταν κατι που ειχα κανει εγω λαθος...

στην συμβουλη του φιλου ''kapcom01'' να γραψουμε κατι μεσα στο κενο ''xorg.conf'' αρχειο μιας και εαν ηταν εντελος κενο το ''setup.sh'' δεν εγραφε τιποτα... ειχα γραψει μια λεξη στα λατινικα και δεν την εσβησα μετα το ''setup.sh''

ετσι ξεκινουσε το xubuntu και κολουσε στην λεξη που ειχα γραψει..
ετσι εσβησα την συγκεκριμενη λεξη απο το ''xorg.conf'' αφησα οτι ειχε γραψει το ''setup.sh'' και ΝΑΙ ξεκινησε κανονικα το UBUNTU

Μονη διαφορα ειναι οτι εμενα εξακολουθει να μην λειτουργει η αφη στην οθονη :P :P

στο εκτελεσημο αρχειο που εχει μεσα ο φακελος για το calibration της οθονης εξακολουθω να περνω το μηνυμα οταν το εκτελω οτι : δεν βρεθηκε ο καταληλος controler

Ερωτήσεις (κυριος στον φιλο ''kapcom01'' μιας και το έζησε - αντιμετώπισε το πρόβλημα )

1) Ποια έκδοση των drivers κατέβασες ?
2) το αρχειο ''tkusb.ko'' που δημιουργήθηκε με την εντολη ''make'' που το μετεφερες ??
3) μαζι με αυτο δημιούργησε και καποια αλλα.. τα μετεφερες και αυτα ?

4) τα βηματα μου εως τωρα ηταν :
i) κατεβασα το πακετο tar με τουε drivers και το εκανα untar στο home directory και εκει μεσα στον φακελο που δημιουργήθηκε εκανα untar το αλλο tar αρχειο

ii) κατεβασα το πακετο ''build-essential'' και αλλαξα μεσα στο tkusb.h το ''asm/semaphore.h'' σε ''linux/semaphore.h''

iii) ετρεξα το ''make'' στον φακελο ''USBSrc'' και μετεφερα το νεο αρχειο ''tkusb.ko'' στον φακελο “/lib/modules” αλλα και μεσα στους εκει φακελους που ειχε

iv) Μετα δημιουργησα το ''xorg.conf'' και γενικος ακολουθησα τα βηματα που περιγραψες

Εκανες και τιποτε αλλο εσυ που παρέλειψα εγω ?

Θα περιμενω νεα σου μπας και βγαλω και εγω ακρη με αυτο το θεμα :D

ΥΓ : μήπως εχει βγει απο πουθενα το usb (ειναι με προεκταση απο εμπρος στην οθονη μεχρη στο πισω μερος του αυτοκινήτου που ειναι η μητρική ... (αν και ειναι λιγο δυσκολο να διαπιστωθει ετσι οπως ειναι περασμενα τα καλοδια τωρα)
Το λεω αυτο γιατι περνω αυτο το μηνυμα κατα το setup.sh

Κώδικας: Επιλογή όλων

(*) Linux driver installer for TouchKit controller

(I) Checking user permission: root, you are the supervisor.
(I) Begin to setup the TouchKit driver.
(I) Extract TouchKit driver package to /usr/local/TouchKit_x14.
(I) Create TouchKit utility shortcut in /usr/bin.
(I) Searching the X input modules directory.
(I) Copy X module egalax_drv.so to /usr/lib/xorg/modules/input.

(Q) Which interface controller do you use?
(I) [1] RS232 [2] PS/2 [3] USB : 3
(I) Using interface: USB
(I) Found a non-HID compliant touch controller.

(I) Found X configuration file xorg.conf in /etc/X11.
(I) Removed touch configuration in /etc/X11/xorg.conf.
(I) Add touch configuration into /etc/X11/xorg.conf.

(I) Please reboot the system for some changes to take effect.

Found a non-HID compliant touch controller ????