Δημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2011, 22:57
από Reinach
Εγώ φίλε έχω εδώ και 3-4 χρόνια ένα Samsung Writemaster SE-S204N (USB, και με δικό του τροφοδοτικό) από το οποίο είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Είναι απολύτως συμβατό με λίνουξ (δεν ξέρω αν σε αυτές τις συσκευές έχει τεθεί θέμα συμβατότητας). Το θέμα είναι πως αυτό δεν υπάρχει στην αγορά όπως είδα κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως βλέπω τώρα, δεν υπάρχουν πλέον αντιγραφικά 3,5". Όσα από τα κύρια μαγαζιά έψαξα τουλάχιστον, έχουν μόνο slim αντιγραφικά 2,5". Το δικό μου είναι 3,5" και αυτό βέβαια έχει το μειονέκτημα ότι είναι πιο ογκώδες. Έχει όμως τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:

1. διαβάζει/γράφει σε περίπου 2πλασιες ταχύτητες από τα άλλα
2. λειτουργεί άνετα και ξεκούραστα σε αντίθεση με τα μικρά που δεν είναι τίποτα περισσότερο αν δεν κάνω λάθος από αντιγραφικά ποιότητας λάπτοπ μέσα σε εξωτερική θήκη. Αυτά των 3,5" μπορώ να πω ότι είναι πιο συμπαγή σε κατασκευή και για εργασίες heavy duty σε σχέση με τα slim.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πραγματικά ακόμη αντιγραφικά 3,5", αλλά αν μπορέσεις να βρεις θα σου συνιστούσα να προσανατολιστείς σε ένα τέτοιο. Και επειδή δεν έχω και ίδια άποψη για τα σύγχρονα slim, μην τα κακολογώ κι όλας, ας απαντήσει κάποιος που χρησιμοποιεί τέτοιο. Το δικό μου το 3,5"'αρι το είχα αγοράσει στα 50€ πάνω κάτω πριν από 3-4 χρόνια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι βρίσκεις πλέον slim 2,5" σε τιμές κοντινές, με τις μισές όμως ταχύτητες. Και δεν υπάρχει(;) και η εναλλακτική των 3,5". Πάμε προς τα πίσω;