Δημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2012, 00:56
από simosx
vasilimertzani έγραψε:
στο ubuntu.com βρηκα ενα οδηγο αλλα δεν ειμαι και σχετικος.κατεβασα το modemscan που ελεγε βρηκα καποια στοιχεια του μοντεμ βρηκα τους drivers και μετα το χαος.πρεπει λεει να υποβαθμισω κερνελ να περασω τους drivers μεσα κλπ.ξεκινησα την διαδικασια με τερματικο και copy-paste αλλα εβγαζε σφαλματα σε διαφορες εντολες.

Για το μόντεμ σου υπάρχει μια κλειστή βιβλιοθήκη (όπως λέμε DLL) που δημιουργήθηκε από μια εταιρία πριν πολλά χρόνια (slmodem). Οπότε, για να την χρησιμοποιήσεις, πρέπει να κάνεις σοβαρές αλλαγές στο σύστημά σου. Ακόμα υπάρχει νομίζω και ζήτημα με την κάρτα ήχου, διότι τέτοια μόντεμ PCI δεν περιλαμβάνουν όλο το υλικό για να είναι μόντεμ.

vasilimertzani έγραψε:δυστηχως το μοντεμ το εχω σαν φαξ οποτε το 3g δεν θα βοηθουσε.

Η νέα μόδα είναι να χρησιμοποιείς κάποια υπηρεσία Internet2Fax. Δες για παράδειγμα στο http://www.viva.gr/numbers
Συγκεκριμένα μπορείς να αγοράσεις νέο τηλεφωνικό αριθμό για FAX όπου ό,τι φαξ λαμβάνεις θα έρχεται μέσω ημαιλ. Δηλαδή η νέα γραμμή φαξ είναι ιδεατή (virtual) και την παρέχει ο πάροχος. Έπειτα, μπορείς να στείλεις φαξ μέσω διαδικτύου (με το Firefox).
Όλα αυτά με μικρό κόστος.

vasilimertzani έγραψε:
για τον εκτυπωτη οσο παραλογο φαινεται εχω σε αλλο υπολογιστη ubuntu και επαιζε (με καποια προβληματα λογω driver ειχα βαλει απο 555).βεβαια τον εκτυπωτη των εβλεπε δικτυακα μεσωsamba, οποτε λες για αυτο;

Αν ο εκτυπωτής δουλεύει όταν είναι συνδεδεμένος στο άλλο Ubuntu, τότε δες τις ρυθμίσεις που έχει εκεί. Δε φαίνεται να υπάρχουν άτομα που να έχουν καταφέρει να κάνουν τον εκτυπωτή αυτό να δουλέψει σε Linux, οπότε θα μπορούσες να γράψεις ένα εξαιρετικό οδηγό.