Δημοσιεύτηκε: 01 Μάιος 2012, 18:06
madvinegar έγραψε:
Ολα τα υπολοιπα (usb στικακια, SD καρτες κτλπ) ειναι αργά και κουραστικά... Κριμα... Μου αρεσε η ιδέα να εχω το ubuntu μαζι μου και να τα φορτωνω όποτε θελω χωρις να πειράξω καθολου το laptop.
Μπορείς να φτιάξεις ένα LiveUSB με το Ubuntu (κατά προτίμηση σε USB στικ για να είναι πιο ανθεκτικό και να λειτουργεί στους περισσότερους υπολογιστές), και στη δημιουργία να επιλέξεις να αποδώσει χώρο για μόνιμη αποθήκευση (αποτελεί την προεπιλογή όταν φτιάχνεις το στικάκι με το Δημιουργία δίσκου εκκίνησης, usb-creator-gtk). Έτσι, κατά την εκκίνηση θα είναι θέμα ανάγνωσης των δεδομένων από το USB στικ (γενικά γρήγορο), και ό,τι αλλαγές γίνουν, θα διατηρούνται στη μνήμη RAM. Αν επιλέξεις να κάνεις τερματισμό του συστήματος (αντί για βίαιο κλείσιμο του υπολογιστή), τότε ό,τι αλλαγές έκανες θα αποθηκευθούν σε ειδικό αρχείο στο USB στικ, που είναι και ο χώρος μόνιμης αποθήκευσης που δημιουργήθηκε στην αρχή. Έτσι, μπορείς να έχεις ένα φορητό Ubuntu.
Αν θέλεις να το τραβήξεις ακόμα παραπέρα, μπορείς να φτιάξεις LiveUSB του Ubuntu πάνω στην π.χ. κάρτα μνήμης του κινητού σου. Δηλαδή, το κινητό σου έχει αρκετό χώρο στη microSD οπότε συνδέοντάς το με καλώδιο USB στον υπολογιστή, συμπεριφέρεται ως ένα κοινό USB στικ και κάνεις την παραπάνω διαδικασία.