Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2012, 16:37
από Learner
Στα windows 7 έχει ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση ; Πρέπει να ανήκουν σε ένα WORKGROUP και να έχουν ενεργοποιημένο το sharing τουλάχιστον στους printers.

Από το Mint , τσέκαρε να δεις αν έχεις ενεργοποιήσει τον διαμοιρασμό. Άνοιξε έναν περιηγητή και κάνε copy-paste την παρακάτω διεύθυνση..
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://localhost:631

Λογικά πρέπει να σου ανοίξει ο πίνακας ελέγχου του CUPS. Εκεί πας Administration και τσεκάρεις αν είναι τικαρισμένα τα “Share printers connected to this system” και “Allow remote administration”. ΜΗΝ τικάρεις το "Allow printing from the Internet".

Δεν ξέρω για το Mint11 αλλά στο Mint13 που έχω εγώ , δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω κανένα πακέτο. Απλά έκανα αυτά που σου αναφέρω πιο πάνω και μπορώ και εκτυπώνω από το Laptop στον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στο desktop είτε αυτό τρέχει Linux mint 13 , είτε windows 7.
Στο laptop έχω Ubuntu 12.04