Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2012, 15:47
από simosx
draco έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τελικά τι πρέπει να κάνω ή αν μπορεί να δουλέψει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, είναι πολλές οι πληροφορίες που μου δώσατε και πολλές οι άγνωστες λέξεις, είμαι στον χώρο του Linux 1 μήνα περίπου "αν το υπολόγισα σωστά" και δεν ξέρω πολλά από μεταγλώττιση, συνήθως ότι κάνω το κάνω βήμα βήμα από οδηγίες, & πειραματισμούς και με αυτόν το τρόπο έφτασα έως εδώ, αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πρόγραμμα είναι αρχαίο και δεν μπορεί να μεταγλωττιστεί με τα εργαλεία που υπάρχουν γιατί λόγο βελτίωσης ( των εργαλείων ) έχουν υποστεί αλλαγές ( θεωρώντας ότι το πρόγραμμα δεν έχει προγραμματιστικά λάθη ) οπότε δεν μεταγλωττίζετε και βγάζει λάθη , ή δεν κατάλαβα καλά;

Το πρόγραμμα μπορεί να μεταγλωττιστεί, και η έκδοση που έβαλα στο github.com είναι μεταγλωττίζεται σε Ubuntu 12.10 (και μάλλον και σε νεότερες εκδόσεις).
Βλέποντας τον πηγαίο κώδικα, παρατηρώ ότι το πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή προσπαθεί να εκτελέσει το dunerec έτσι σκέτα, χωρίς sudo ή καθορισμό σε ποια διαδρομή είναι.
Οπότε, αν θέλεις για τώρα να κάνεις το pctv-gtk να λειτουργήσει με το πακέτο που έχεις ήδη εγκαταστήσει και χωρίς νέα μεταγλώττιση:

1. Γίνει root με
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo su -

2. Πας στον κατάλογο με το εκτελέσιμο dunerec. Μπορεί να είναι το /usr/bin/ ή το /usr/local/bin/. Αν είναι άλλο, πες μου.
3. Εκτελείς το πρόγραμμα pctv_gtk, π.χ. ως
Κώδικας: Επιλογή όλων
/usr/bin/pctv_gtk

Δε θυμάμαι το όνομα του εκτελέσιμου, οπότε αν δεν είναι pctv_gtk, γράψε αυτό που είναι σωστό. Ωστόσο, βάλε την πλήρη διαδρομή του εκτελέσιμου, δηλαδή το /usr/bin/...

Τότε θα βρει το dunerec και επειδή είναι ήδη root, θα καλέσει σωστά την εντολή.