Δημοσιεύτηκε: 26 Φεβ 2013, 15:31
από Apollonios
είναι το 12.04 LTS με AMD64
στο data cd no problem
στο music, μονο στο mountmanager φαινεται η χωρητικότητά του - άλλοτε 500 άλλοτε 400 - αλλά δεν μπορεί να το κάνει mount αν και δεν βγάζει μήνυμα λάθους
πουθενά αλλου δεν φαίνεται. Στα file manager φαινεται σαν κενο. δεν βγάζει μήνυμα λάθους στο DVD_1, απλά τίποτα
Στην αρχή όμως όταν πάει να κάνει boot, μου βγάζει ένα μήνυμα 'δεν μπορώ να κάνω mount το DVD_1 πατήστε S για απόρριψη ή M για χειροκίνητο mount. '
Προσπάθησα με το Μ να το κάνω πολλές φορες χειροκίνητα mount /dev/sr0 /dev/DVD_1 και άλλα διάφορα cdrom κλπ, αλλά δεν πέτυχε τίποτα.
Λογικό γιατί αυτό το μήνυμα το βγάζει μόνο όταν ένα από τα δύο tray είναι κενό ή άν έχω μέσα μουσικό CD. Αλλά και να έχω data CD, να το κάνει mount και μετά να βάλω στην θέση του το μουσικό, πάλι τα ίδια κάνει
Πάντως τα DVD_1, DVD_2, έχει λίγο καιρό που έγινε κάτι στο σύστημα, ίσως καμιά αναβάθμιση και τα έκανα εγώ mount, δημιούργησα και τα folder κλπ με το mountmanager, πριν φαινόταν σαν cdrom1,2 σαν drives και οχι σαν folders. Και δεν έβγαζε ποτέ αυτό το μήνυμα και κενά να ήταν τα DVD drives
(δοκίμασα και με το Krusader που έχει δικό του mounter και είναι φοβερό αλλά πάλι τίποτα, Juicer, Aqualung, τίποτα, βγάζουν λάθος στο cd)

επαναλαμβάνω αυτό που διάβασα πως κανονικά mount δεν μπορεί να γίνει, μόνο με το gvhs κάτι παραπλήσιο που το ξεγελάει