Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρ 2013, 23:51
από Reinach
Φίλε έχω την εντύπωση (δεν είμαι και σίγουρος...) ότι πρέπει να εγκαταστήσεις τον εκτυπωτή ως έχει, δηλαδή ασύρματα (wifi)[τώρα που το ξανακοιτάζω βλέπω ότι πιθανόν να μπορεί να είναι συνδεδεμένος αρχικά και μέσω USB για να σεταριστεί]. Πήγαινε πρώτα στις Ρυθμίσεις συστήματος>Εκτυπωτές, κάνε κλικ πάνω στον HP και αφαίρεσέ τον. Σε ένα από τα λινκς που δίνεις βρήκα και αυτό:

Installer Walkthrough

Δοκίμασε να εφαρμόσεις τα βήματα με ακρίβεια, αφού στην αρχή κατεβάσεις το πιο πρόσφατο εκτελέσιμο του HPLIP που δίνουν. Κάπου πιο κάτω γράφει ότι μετά τη βασική εγκατάσταση του hplip (και πριν σετάρεις τον εκτυπωτή), αν ο εκτυπωτής είναι ασύρματος δεν κάνεις τίποτα, δλδ δεν τον συνδέεις όπως έναν USB εκτυπωτή. Απλώς άφησέ τον ανοιχτό με το wifi ενεργό. Και ακολουθείς τα βήματα όπου λογικά στην αναζήτηση του HPLIP θα σου τον εμφανίσει ως δικτυακό και όχι ως συνδεδεμένο με USB.

Θα έλεγα να δοκιμάσεις και αυτή τη λύση από την αρχή, καθώς δεν έχω και εγώ κάποια άλλη ιδέα. Και αν υπάρχει πάλι πρόβλημα θα δούμε μήπως κάποιος άλλος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό.