Δημοσιεύτηκε: 06 Σεπ 2013, 07:16
Δεν ξέρω αν και κατά πόσο συνδέεται ο πίνακας κατατμήσεων GPT με την ομαλή προσάρτηση/αποπροσάρτηση. Από την άλλη δεν έχω τόσο μεγάλο δίσκο, οπότε ποιος ξέρει..
Το να μετατρέψεις έναν δίσκο ώστε να έχει GPT partition table είναι πανεύκολο, γίνεται με το πρόγραμμα gparted.
Ανοίγεις το Gparted, πας επάνω στην μπάρα και επιλέγεις Συσκευή (Device)→Δημιουργία πίνακα κατατμήσεων...(Create Partition Table...)
Στο παρακάτω παράθυρο που θα εμφανιστεί

πατάς πάνω στο βελάκι που λέει «για προχωρημένους» για να ανοίξει το μενού.
Από το μενού επιλέγεις gpt (μπορεί να το γράφει και guid partitioon table).
Μετά, κάνεις ολόκληρο το δίσκο ένα partition NTFS ή ext4 και τέλος...
Δεν χρειάζεται να «ενεργοποιήσεις» τίποτα, ο πυρήνας Linux υποστηρίζει GPT partition table εδώ και χρόνια (το άρθρο του λινκ είναι του 2007!!!). Και οι δύο δίσκοι μου GPT είναι.
Το να μετατρέψεις έναν δίσκο ώστε να έχει GPT partition table είναι πανεύκολο, γίνεται με το πρόγραμμα gparted.
Ανοίγεις το Gparted, πας επάνω στην μπάρα και επιλέγεις Συσκευή (Device)→Δημιουργία πίνακα κατατμήσεων...(Create Partition Table...)
Στο παρακάτω παράθυρο που θα εμφανιστεί

πατάς πάνω στο βελάκι που λέει «για προχωρημένους» για να ανοίξει το μενού.
Από το μενού επιλέγεις gpt (μπορεί να το γράφει και guid partitioon table).
Μετά, κάνεις ολόκληρο το δίσκο ένα partition NTFS ή ext4 και τέλος...
Δεν χρειάζεται να «ενεργοποιήσεις» τίποτα, ο πυρήνας Linux υποστηρίζει GPT partition table εδώ και χρόνια (το άρθρο του λινκ είναι του 2007!!!). Και οι δύο δίσκοι μου GPT είναι.