Δημοσιεύτηκε: 20 Δεκ 2013, 11:46
Αν μου επιτρεπει ο κυριο Φιλιππος να πω τη γνωμη μου επειδη εχω ψαξει αρκετα το θέμα hplip, μην κατεβασεις τιποτα καινουριο. Μια χαρα ειναι η εκδοση hplip που εχεις.
Στη φωτο (screenshot) που εχεις ανεβασει Μιλτο, κατω κατω λεει "manual discovery". Κλικάρισε το και βαλε την ip του HP μηχανηματος που θελεις. Θα τον βρει α-μ-έ-σ-ω-ς.
Μετα απλά πάτα ΟΚ στην επομενη καρτελα για να τον αποθηκευσει. That's it.
Για να βρεις την Ip του ΗP, είτε μπες στις ρυθμισεις του router σου και δες ποιες συσκευες ειναι στο δυκτιο σου, είτε εγκατεστησε το nmap (αν δεν το εχεις ηδη).
Μετα τρεξε την εντολη:
ή/και
και θα σου βγαλει λιστα με τις συσκευες στο δικτυο σου. Απο εκει βρισκεις την ip που θελεις (πχ εμενα ειναι 192.168.1.104) και την προσθετεις στο πεδιο manual discovery.

Στη φωτο (screenshot) που εχεις ανεβασει Μιλτο, κατω κατω λεει "manual discovery". Κλικάρισε το και βαλε την ip του HP μηχανηματος που θελεις. Θα τον βρει α-μ-έ-σ-ω-ς.
Μετα απλά πάτα ΟΚ στην επομενη καρτελα για να τον αποθηκευσει. That's it.
Για να βρεις την Ip του ΗP, είτε μπες στις ρυθμισεις του router σου και δες ποιες συσκευες ειναι στο δυκτιο σου, είτε εγκατεστησε το nmap (αν δεν το εχεις ηδη).
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install nmap
Μετα τρεξε την εντολη:
sudo nmap -sP 192.168.1.1/24
ή/και
sudo nmap -sP 192.168.1.0/24
και θα σου βγαλει λιστα με τις συσκευες στο δικτυο σου. Απο εκει βρισκεις την ip που θελεις (πχ εμενα ειναι 192.168.1.104) και την προσθετεις στο πεδιο manual discovery.