Δημοσιεύτηκε: 21 Δεκ 2013, 01:21
από fkol k4
Οκ.

Όταν αρχίζουμε μια διαδικασία, πιθανώς υπάρχει λόγος που δίνουμε κάποιες εντολές ή κάνουμε κάποιες ενέργειες...
Συγκεκριμένα, το hplip είναι ένα πρόγραμμα που υπάρχει στα αποθετήρια του Ubuntu. Το πρόβλημα είναι πως η έκδοση του hplip για το Ubuntu 12.04 που χρησιμοποιείς, είναι η 3.12.2 όπως αναφέρεις εδώ, ενώ σύμφωνα με την ίδια την HP χρειαζόμαστε 3.12.6 ή νεότερο.

Αυτό δε, για να το λέει η ίδια η HP που τον φτιάχνει τον εκτυπωτή και κάτι θα ξέρει παραπάνω, λογικά ισχύει όπως και να έχουμε συνδέσει τον εκτυπωτή μας. Με USB, με δίκτυο, με αρύρματο, με δορυφόρο, με οποιονδήποτε τρόπο.

Έτσι, πρέπει να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση του hplip από τη σελίδα της HP.
Ως προετοιμασία λοιπόν για να αποφύγουμε προειδοποιήσεις-σφάλματα του παρακάτω τύπου
έγραψε:HPLIP-3.12.2 exists, this may conflict with the new one being installed.
Do you want to ('i'= Remove and Install*, 'o'= Overwrite, 'q'= Quit)?

απεγκαθιστούμε την τρέχουσα έκδοση.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, για κάποιον λόγο (πιθανώς γιατί το τερματικό «τρομάζει» και ψάχνεις εναλλακτική λύση), αφήνουμε στη μέση τη διαδικασία που είχαμε αρχίσει, και ακολουθούμε μια άλλη διαδικασία σύνδεσης του εκτυπωτή με κάποιον άλλον τρόπο.
Στην πορεία εγκαταστάθηκε ξανά το hplip.

Αυτό, σημαίνει πως αν για κάποιο λόγο ξαναγυρίσουμε στην 1η λύση (δηλ. την εγκατάσταση ξανά του hplip από τη σελίδα της HP), αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή, αφού την προεργασία που έχει γίνει την ακυρώσαμε (αφού το hplip εγκαταστάθηκε ξανά).
Οπότε, πάμε από την αρχή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get -y purge hplip hplip-gui
wget http://prdownloads.sourceforge.net/hplip/hplip-3.13.11.run
sudo sh hplip-3.13.11.run

επανεκκίνηση, και μετά
Κώδικας: Επιλογή όλων
hp-setup