Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπ 2014, 17:10
από dim459
thanasis2014 έγραψε: Τον εκτυπωτη τον προσθεσα με το hp setup στο τερματικο, οπου απο το μενου που μου ανοιξε ειχα να επιλεξω αν θα τον εγκαταστησω ως usb, ως erthnet και ως wifi. Επελεξα ως wifi και μου ζητησε να τον συνδεσω προσωρινα με usb ωστε να γινει η εγκατασταση του

Αυτή είναι η τρίτη επιλογή στο hplip, εγώ σου είπα να επιλέξεις τη δεύτερη.

thanasis2014 έγραψε:Μπηκα οντως στην ip του εκτυπωτη επελεξα μη αυτοματη ip και μου ζηταει πλεον 3 διευθυνσεις (διευθυνση ip, μασκα subnet, προεπιλεγμενη πυλη) οπου ανοιξα τις πληροφοριες δικτυου να τις δω και τις εβαλα, χωρις βεβαια αποτελεσμα.

Είναι οι τρεις που σου έγραψα παραπάνω, η ip που θα δώσεις στον εκτυπωτή, η subnet mask και η default gateway.
Για την πρώτη, πρόσεξε αυτό που σου έγραψα, δες τη διεύθυνση έχει πάρει ο υπολογιστής σου, αν έχει πάρει της μορφής 192.168.2.2 ή 192.168.2.3 έχει καλώς να βάλεις 192.168.2.4 στον εκτυπωτή (καλύτερα παραπάνω από 4, βάλε 10 ή 11 κλπ), αν όμως ο υπολογιστής σου δεν έχει πάρει τέτοια διεύθυνση, δηλαδή το τρίτο σκέλος (μετά το 168) δεν είναι 2, πρέπει να το αλλάξεις ανάλογα. Για την προεπιλεγμένη πύλη, αυτό που σου είπα και πριν, ποια διεύθυνση πληκτρολογείς για να μπεις στον ρούτερ ; Αυτή.

Τονίζω και πάλι ότι για να κάνεις την διαδικασία που σου περιγράφω παραπάνω, πρέπει πρώτα να έχει συνδεθεί ο εκτυπωτής στο δίκτυο, άρα κάπου στις ρυθμίσεις του πρέπει να έχεις περάσει το κλειδί του wifi.
Απ' ότι κοίταξα στο manual του εκτυπωτή σου από εδώ :
http://www.manualslib.com/download/71244/Hp-Photosmart-Wireless-B110.html
από τα πλήκτρα του έχει επιλογή αναζήτησης δικτύου και εισαγωγής του κλειδιού.
Μετά τις αλλαγές και πριν δοκιμάσεις να τον προσθέσεις πρώτα reboot τον ρούτερ.