Δημοσιεύτηκε: 24 Απρ 2016, 13:02
από dim459
Χμμμ... δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα με KDE. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο μηχανήματα τα έχω στο γραφείο, όπου τρέχω μεν KDE αλλά το mint που βασίζεται στην 14.04, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται στη 16.04 που έχω στο σπίτι. Από την άλλη όμως στο σπίτι υπάρχουν o laser hp p1005 και το πολυμηχάνημα hp photosmart 6300 που προστέθηκαν κανονικότατα με το hplip. Επειδή το πολυμηχάνημα που πήρες (όπως και ο laser που γράφω παραπάνω) απαιτεί την εγκατάσταση του plugin της hp, δεν ξέρω μήπως την ώρα που το προσέθεσες σε KDE ήταν "καθισμένος" ο server (συμβαίνει καμιά φορά) και δεν μπορούσε να βρει το plugin ώστε να λειτουργήσει σωστά.
Ένα άλλο πρόβλημα που είχα αντιμετωπίσει κάποτε (νομίζω σε kubuntu 14.04) ήταν ότι για κάποιο λόγο έβγαζε error ότι δεν μπορούσε λόγω permissions να διαβάσει σωστά το pps, είτε έτρεχα hp-setup είτε sudo hp-setup, οπότε αναγκάστηκα να μπω στο φάκελλο με το pps σαν root και να αλλάξω τα permissions χειροκίνητα, δίνοντάς τα στο χρήστη.
Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν εξακολουθείς να έχεις KDE στο σύστημα, αφού έχει προστεθεί σωστά με unity, θα πρέπει να λειτουργεί σωστά γενικώς.