Δημοσιεύτηκε: 02 Απρ 2017, 15:46
από Stelios4
Αγαπητέ "the_eye", έχω την εντύπωση ότι ΜΕΡΙΚΩΣ, λύθηκε το πρόβλημά μου... (με την βοήθειά σου, ελπίζω να λυθεί εντελώς!). Έκανα μια προσπάθεια να βρω λύση στο ΠΛΑΙΣΙΟ, όπου μου είπαν ότι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος "δεν διορθώνεται", επειδή τα Windows "δεν τον αναγνωρίζουν", αν και "κατά 93% είναι καλός"... Όμως, ήξερα ότι το Ubuntu τον αναγνώριζε... Έτσι, μπήκα στο Gparted, στις "Συσκευές", όπου ο δίσκος φαινόταν ως /dev/sdb1 με σύστημα αρχείων NTFS και ζήτησα από την "Κατάτμηση", να γίνει "Μορφοποίηση σε EXT4" (δεν με ενδιέφερε αν χαθούν τα περιεχόμενα, όπως με προειδοποίησε). Έγινε η μορφοποίηση και ο δίσκος τώρα αναγνωρίζεται χωρίς πρόβλημα..., αλλά ΔΕΝ έχω τα δικαιώματα του δίσκου, επειδή τα εκχώρησα στο root, όταν μου ζητήθηκε να κάνω αποθήκευση των δεδομένων μετά την "μορφοποίηση"... Στον NAUTILUS, ο δίσκος έχει 465,73 GB ελεύθερο χώρο και 7,5 GB χρησιμοποιημένο, όπου βρίσκεται ο φάκελος των κρυφών αρχείων "Lost+Found", ο οποίος δεν ανοίγει, επειδή η ειδοποίηση γράφει: "Δεν έχετε δικαιώματα για να εμφανίσετε το Lost+Found". Διστάζω να μπω στο root να σβήσω το αρχείο (αν σβήνεται, βέβαια) και να ξανακάνω αποθήκευση κάπου αλλού, αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω που πρέπει να γίνει αποθήκευση για να έχω τα δικαιώματα...