Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2024, 20:55
από Reinach
Καλησπέρα, θα ήθελα να μπορώ να εκτυπώνω στον εκτυπωτή μου (είναι συνδεδεμένος μέσω wifi με το router) από απομακρυσμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια των διακοπών (τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα - ώστε να μην μείνει αχρησιμοποίητο το μελάνι για καιρό, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα στην κεφαλή του και μειώνει τη διάρκεια ζωής του). Έχω βρει αυτό:
https://askubuntu.com/questions/1046590/printing-to-a-remote-computer
Αλλά σκέφτομαι ότι εκεί που γράφει printer_ip δεν θα αρκεί φαντάζομαι να βάλω την ip του εκτυπωτή όπως τη λαμβάνει από το router (στο τοπικό δίκτυο) αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει η εντολή να διαπερνά την ip του router στο internet και να φτάνει στην printer_ip στη συνέχεια. Να πω ότι ο εκτυπωτής μου είναι ο HP Deskjet Ink Advantage 3835. Επίσης το λάπτοπ της υπογραφής θα το έχω μαζί μου στις διακοπές, άρα στο router θα είναι συνδεδεμένος μόνο ο εκτυπωτής.
Έχει ασχοληθεί κάποιος με αυτό; Μπορεί να γίνει αυτό που θέλω; Μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα netcat ή θέλει άλλες φασαρίες;
Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε βοήθεια.
(βέβαια βλέπω ότι προκύπτουν και άλλα θέματα: αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, ο router χάνει την ip στην επανεκκίνηση και δεν θα μπορώ να ξέρω την καινούρια που θα πάρει)