Δημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2009, 23:26
από kostaspd
medigeek λογικό να μην μπορείς να διαβάσεις και τις 10 σελιδες...Θέλει υπομονή και χρόνο...

έγραψε:Επειδή πρόσεξα ότι μπορείς να εκτελείς εντολές:
1. Που κολλάει ακριβώς; Κατά την εκκίνηση ή αφού κάνεις login;
2. Συμβαίνει πάντα ή τυχαία;

Σε ποιες εντολές αναφέρεσει?Όταν μου το παρουσιάζει θυμίζω πως δεν μου δουλεύει κανένας συνδυασμός πλήκτρων όπως πχ Ctrl+Alt+backspace ...
Όχι στην εκκίνηση δεν κολλάει ποτέ.Συμβαίνει συνήθως μετά από κάποιες ώρες χρήσης του λειτουργικού.

έγραψε:Ωραία λοιπόν, έχω τις ακόλουθες εισηγήσεις:
1. Δοκίμασε με το Live CD Ubuntu 9.04: http://releases.ubuntu.com/jaunty/

Για να το κάνω αυτό πρέπει να έχω "φορτωμένο" το Live CD 1-2 μέρες στην RAM γιατί δεν μου το παρουσιάζει πάντα σε μία μέρα(οπότε είναι κουραστικό)

έγραψε:2. Για να αποκλείσουμε τυχόν προβλήματα με driver, εγκατέστησε το OpenSUSE, έχει θαυμάσια υποστήριξη για hardware:
http://download.opensuse.org/distributi ... D-i586.iso
Σημείωση: Καθαρή εγκατάσταση, χωρίς το /home από άλλα λειτουργικά.
Αν καταφέρεις και εγκαταστήσεις το OpenSUSE σωστά και τρέξει χωρίς πρόβλημα, τότε κάτι φταίει με το Ubuntu.

ok....Αν και είχα δοκιμάσει Debian και Fedora...

έγραψε:3. Για να δούμε εαν φταίει το τροφοδοτικό:

* Σβήνεις τον υπολογιστή
* Αποσυνδεσε ΟΛΕΣ τις περιφερειακές συσκευές, εκτυπωτές, flash, network, wifi κτλ.
Δηλαδή συνδεδεμένα θα αφήσεις ΜΟΝΟ πληκτρολόγιο, ποντίκι και την οθόνη.
* Aποσύνδεσε ΟΛΕΣ τις εσωτερικές συσκευές, CD, DVD, έξτρα σκληροί δίσκοι κτλ.
Αφησε MONO τον σκληρό δισκο με το Ubuntu.
* Τρέξε το Ubuntu και κοίταξε αν συμβαίνει το ίδιο.

Αν δουλεύει έτσι "σκέτο", τότε άλλαξε τροφοδοτικό, τελος. :)

Ok να κάνω τον έλεγχο αλλά δεν νομίζω να φταίει το τροφοδοτικό γιατί είναι το ZALMAN ZM600-HP 600 WATT και τα 600 WATT πιστεύω είναι υπεραρκετά για το μηχάνημα μου και τα όποια περιφερειακά είναι συνδεδεμένα επάνω του εμφόσον δεν διαθέτω κάποια ισχυρή κάρτα γραφικών που να είναι ενεργοβόρα ή κάποια διάταξη SLI.Το τροφοδοτικό δεν είναι πολύ καιρό στο μηχάνημα οπότε θεωρείται καινούργιο.

Υπενθύμιση:To πληκτρολόγιο της microsoft όταν δεν ανταποκρινόταν και ανταποκρινόταν μόνο ο δέκτης και το ποντίκι το είχα δοκιμάσει σε άλλο μηχανάκι με vista και δεν δούλευε ούτε εκεί.Μετά από μερικές ημέρες το πληκτρολόγιο δούλευε και στα 2 μηχανήματα πάλι.
Όταν είχα δοκιμάσει το Debian είχα προσθέσει στον πυρήνα την εντολή irq=poll acpi=off noapic nolapic χωρίς αποτέλεσμα.

Και τέλος μήπως πρέπει να καταλήξω σε ένα PS2 πληκτρολόγιο μπας και "ηρεμήσω"?(όχι πως θέλω να αποχωριστώ την ευκολία του ασύρματου...)