Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2009, 16:49
από simosx
vasilis44 έγραψε:Καλησπερα παιδια...
Νομιζω οτι το προβλημα ειναι μεγαλο...εκανα φορματ στο σκληρο και παλι μου εκανε τα ιδια βεβαια μου εκανε μονο γρηγορο φορματ το αργο φορματ δεν μπορουσε να το κανει,πηγα ηπια ενα καφε και γυρισα και ακομα δεν ειχε τελειωσει το φορματ(5 ωριτσες ηταν).
Αυτο δ μου φανηκε λογικο και ετρεξα 2 προγραμματα το ενα δεν μπορουσε να ολοκληρωθει και το δευτερο μου εβγαλε damage 4% (που ειναι περιπου 10GB).
Ακομα εκανα εξωτερικο εναν αλλο σκληρο που ειχα και μου τον διαβασε κανονικα αμεσως.
Τελικα εαν ενας σκληρος εχει προβλημα δεν μπορει να τον διαβασει-τρεξει το λινουξ????

Το μήνυμα που έβγαλε ο συγκεκριμένος εξωτερικός δίσκος ήταν

Add. Sense: No additional sense information

που είναι ένα πρόβλημα υλικού. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση για τις επιπτώσεις του σφάλματος αυτού. Δεν ξέρω τι σημαίνει στη πράξη το πρόβλημα αυτό και πιστεύω ότι όλοι όσοι διαβάζουμε το μήνυμα αυτό δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι ένα τέτοιο πρόβλημα.
Το γεγονός είναι ότι υπάρχει πρόβλημα, και είναι πια ζήτημα να δεις πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις για να καταφέρεις να βγάλεις κάτι από το δίσκο αυτό (π.χ. να χρησιμοποιήσεις κάποιο χώρο για δεδομένα).
Δεν είναι ζήτημα προβλήματος με το Linux που να μπορεί/μη μπορεί να τον διαβάσει.
Από το Linux μπορείς να χρησιμοποιήσεις εργαλεία για να μάθεις περισσότερα για το σφάλμα, και είναι στη κρίση σου να καταλάβεις πως θα κινηθείς.

Αν συμφωνήσουμε ότι από εδώ και εμπρός προσπαθούμε ερασιτεχνικά να μάθουμε παραπάνω για το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη βοήθεια του Linux, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε.