Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2009, 22:38
από gruslo
vagrale13 έγραψε:Αν και δεν καταλαβα ολα οσα ειπες και εγω... :?
Αν το προβλημα σου ειναι με τον Canon MX700 printer,
Αυτο εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1273363
το εχεις δει? :think:
Ειναι για 64bit :idea:
δεν γνωριζω αν εχεις 32bit ή 64bit συστημα!
Ναι, το είδα αυτό, αλλά επειδή ήταν για 64bit σύστημα και η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη δεν το δοκίμασα και είπα να δοκιμάσω την άλλη, πολύ πιο απλή λύση που είδα στο ubuntu forums, τους ενσωματωμένους drivers για το mp520, που έπαιξαν.
ubuntunoid έγραψε:Δεν ειναι καθόλου οικτρη, αρκετα μοντέλα υποστηρίζονται και οσα απ' αυτα υποστηρίζονται απ' το openprinting εχουν εγκατάσταση-παιχνιδάκι (αυτόματη).
Αν σε ένα λειτουργικό δεν υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα αλλά "αρκετά", όπως λες κι εσύ, αλλά και αυτά που υποστηρίζονται υποστηρίζονται ελλιπώς, εγώ δεν θα χαρακτήριζα καλή την κατάσταση.
ubuntunoid έγραψε:Δοκίμασες να το κάνεις να δουλεψει και δεν δούλεψε;;; Επισης γιατί να εχει ενσωματωμένους τους drivers το karmic;;;
Τους εγραψε η canon στον πυρήνα και δεν το πήραμε χαμπάρι;;; Μήπως τους εχουν ενσωματωμένους τα 7;;;
Τι να δοκιμάσω το fax ρε φίλε;; Αφού τα windows με το που κατεβάζεις τους drivers και τους εγκαθιστάς (σημειωτέον με απλή εγκατάσταση, όχι με τις ιστορίες στο link με τα 64bit...) σου εγκαθιστούν έναν κανονικό εκτυπωτή κι έναν εικονικό για fax και στέλνεις fax μέσα από το word ωραία και καλά. Οι drivers του mp720 που επέλεξα για εγκατάσταση δεν έχουν τίποτα για fax. Όσο για το "γιατί να εχει ενσωματωμένους τους drivers το karmic;;;", μα για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ενσωματωμένους για πάρα πολλά μοντέλα. Κι επειδή αυτό δεν είναι τέλος πάντων από τα τελευταία, αλλά κάπως παλιότερο, θα περίμενα να το έχει. Για τα windows 7 δεν ξέρω, ούτε μ' ενδιαφέρει! Σίγουρα όμως θα υπάρχουν drivers για το μοντέλο αυτό στo net σε ένα απλό αρχείο exe με εύκολη εγκατάσταση, κάτι που δεν υπάρχει στο linux (κι όχι μόνο στο μοντέλο αυτό, αλλά και σε τόσα άλλα).
ubuntunoid έγραψε:Με την ίδια λογική τα windows:
- Δε διαβαζουν αρχεία tar.gz
- Σου βγαινει το λάδι για να παίξουν ogg
- Δε διαβαζει το MSoffice odt,abw κλπ
- Δεν μπορει να διαβάσει δισκους φορμαρισμένους σε ext3/4 κλπ
- Και πάρα πολλά άλλα
Για τα ogg εκπλήσσομαι γι' αυτό που λες: όταν χρησιμοποιούσα windows τα έπαιζε μια χαρά ο winamp. Κι επίσης το MSoffice διαβάζει odt με ένα μικρό addon. Και γενικώς μπορεί να μην τα κάνουν αυτά που λες by default τα windows, αλλά υπάρχουν εργαλεία που κατεβάζεις στα windows και σου κάνουν όλες αυτές τις δουλειές που αναφέρεις (και για tar.gz και για ext3, τα έχω κάνει αυτά -για ext4 δεν έχω δοκιμάσει-)
gruslo έγραψε:2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκτύπωση σε γρήγορη ταχύτητα με λίγο μελάνι (draft)

ubuntunoid έγραψε:Γιατι τι διαφορά εχει αυτή η επιλογή απο το να επιλέξεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη ανάλυση με ένα κλικ;;;
Αυτό ζητάω: να μου πει κάποιος το "ένα κλικ". Γιατί όταν πατάω "Εκτύπωση", στις Ιδιότητες του Εκτυπωτή και στο Ποιότητα Εικόνας έχει μόνο δύο επιλογές: Automatic και 600x600 dpi. Πώς λοιπόν επιλέγω χαμηλότερη ανάλυση;
ubuntunoid έγραψε:Και επίσης θελω ακόμα μια εξήγηση για το τι θεσή έχουν όλα αυτά στην κατηγορία εκτυπωτές
Σου την έδωσα την εξήγηση: τα έγραψα από σπόντα γιατί δεν είναι προβλήματα που θέλουν λύσεις. Τα προβλήματα είναι τα 2 που ανέφερα. Τώρα, γιατί τέτοια εχθρική αντιμετώπιση, δεν το καταλαβαίνω... Εντάξει, γράψαμε μια κουβέντα παραπάνω για να πουμε τον πονο μας. Αν νομίζετε ότι είναι εκτός θέματος ή σκόπιμο, για να δυσφημίζω το linux, σβήστε το, τι να πω... Εγώ χρησιμοποιώ linux σταθερά εδώ και πολύ καιρό και είμαι fan και το έβαλα και στη δουλειά μου. Λόγω όμως του ότι δεν παίζουν εκτυπωτές, κάρτες τηλεόρασης και (κυρίως) παιχνίδια, έχω και windows μόνο και μόνο για 3d games και τηλεόραση και τιποτε αλλο (γιατί αυτά δεν παίζουν ούτε από virtual box λόγω μη υποστήριξης -ακόμα- directX) Τόσο πολύ σε πείραξαν δηλαδή αυτά που είπα;; Και να πω ότι ήταν ψέματα...