Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκ 2009, 03:06
από Apopas
Το λάθος σου φίλε μου ήταν που υπέθεσες ότι ο εκτυπωτής θα δουλεύει μια χαρά στο Linux χωρίς να το ψάξεις πρώτα, με αποτέλεσμα να πάρεις ένα πολυμηχάνημα που υπολειτουργεί. Δυστυχώς στο Linux πρέπει να κάνουμε κάποια έρευνα αγοράς σε ό,τι αφορά πολυμηχανήματα, κάρτες τηλεόρασης και webcams. Αν πάρεις τα πλήρως υποστηριζόμενα μοντέλα θα δουλέψουν εύκολα. Το καλό είναι ότι είναι αρκετά τα πλήρως υποστηριζόμενα με αποτέλεσμα να μην έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 2-3 αλλά σε μια μεγάλη γκάμα. Ειδικά δε για εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, πρώτα ξεκινάμε την αναζήτησή μας από HP.
Από 'κει και πέρα το γεγονός ότι το Openoffice μπορεί να μην υποστηρίζει 100% αρχεία του Word συγγνώμη αλλά δεν είναι δικό του πρόβλημα. Και αυτό που υποστηρίζει πολύ είναι. Σαν να λέμε ότι το Linux δε λέει επειδή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ntfs! Το word υποστηρίζει σάμπως αρχεία Openoffice; Μόνο αν βάλεις το πρόσθετο όπως είπες και που πάλι δεν σημαίνει ότι θα είναι 100% η υποστήριξη, ακριβώς όπως και στο Openoffice. Θα μου πεις ότι το Word είναι το καθιερωμένο και το Openoffice το εναλλακτικό, αλλά αυτήν ακριβώς την κατάσταση προσπαθούμε να ανατρέψουμε και όχι να διαιωνίσουμε. Εγώ, πάντως, τα αρχεία μου αν πρόκειται να τα στείλω σε φίλους τα κάνω σε format Openoffice και να πάνε να κόψουν το λαιμό τους, τσάμπα είναι ας το κατεβάσουν. Αν πρόκειται δε να το δώσω αλλού το αρχείο, το μετατρέπω απλά σε PDF και ξεμπερδεύω.
Τώρα, αυτά που είπε ο ubuntunoid, μπορεί να μην έπεσε 100% μέσα αλλά το ρεζουμέ είνα εύκολο να βγει. Για παράδειγμα στο Linux έχουμε εγγενή συστήματα αρχείων τα ext2/ext3/ext4/reiserfs/reiser4/jfs/xfs/btrfs/tux3 κλπ κλπ το ένα καλύτερο από το άλλο (χώρια τα δεκάδες άλλα που υποστηρίζουμε πλήρως σε ανάγνωση και εγγραφή) αλλά παρόλα αυτά αναγκάζομαι να έχω τον όμορφο,trendy εξωτερικό μου σε άθλιο fat32 που δεν υποστηρίζει τις μεγάλες ταινίες για τις οποίες τον αγόρασα, ή σε ακόμα πιο άθλιο ntfs που μου ρίχνει τις επιδόσεις τις οποίες πληρώνω και θέλει και ανασυγκρότηση μόνο και μόνο επειδή όταν τον μεταφέρω σε κάναν φίλο μου με window$ θα πρέπει να κουβαλώ μαζί μου και ένα CD Ubuntu επειδή δεν ξέρουν να διαβάσουν ούτε τη μάνα τους...
Πάντως μου έχει τύχει να εκτυπώσω με Openoffice την εργασία μιας κοπελιάς επειδή όταν την εκτύπωνε από Word και Vista δεν τις εμφάνιζε τα E. Δεν ξέρω τι είχε παιχτεί αλλά ούτε που με ενδιαφέρει. Παντού μπορείς να συναντήσεις προβλήματα, είναι να μη σου τύχει.
Γενικά καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν έκανες έρευνα αγοράς, όπως και για την κάρτα τηλεόρασης που ανέφερες, με αποτέλεσμα να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη ενώ θα μπορούσες να είχες αποφύγει τα μπελαλίδικα.