Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκ 2009, 15:16
από mixalns
ant_0611 έγραψε:
Ερώτηση : Οταν στο wizard για την εγκατάσταση σε ρωτάει τί μέθοδο εγκατάστασης διαμερίσεων θέλει, τί επιλογή τσεκάρεις;;;
Εφόσον, τους βλέπει το Gparted, δεν έχει πρόβλημα στην αναγνώριση των δίσκων, απλά στην επιλογή των κατατμήσεων. Σύμφωνα με το μήνυμα που έχεις στην φωτογραφία, δεν έχεις ρυθμίσει τις κατατμήσεις σωστά.

Φίλε μου το "wizard" όπως το λες δεν εμφανίζεται, δεν μου αφήνει να κάνω άλλες επιλογές, με σκληρούς, με τους δυο συγκεκριμένους δίσκους, εμφανίζεται μόνο το λευκό άδειο παράθυρο, όταν βάλω την Seagate μαζί με τους "προβληματικούς" δίσκους βλέπει μόνο την Seagate.

Οι φώτο που είδες δεν έχει να κάνει με την διαμέριση των δίσκων που επιλέγω για Linux,
αν και δοκίμασα με προετοιμαζμένο(υς), σε άλλον υπολογιστή, ή απευθείας Live Cd στο GParted, όπως έγραψα και πριν.

Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο εάν είναι nfts, fat16,32 ext4, fuseblk, όταν αρχίζει η εγκατάσταση επιλεγείς τι και πως θα κάνεις PARTITION τους σκληρούς δίσκους με το wizard όπως το λες, (με windows ή χωρίς). Αλλά δεν εμφανίζεται το μενού αυτό, άσχετο εάν έχω έτοιμους τους σκληρούς με "ext4": "/", "/home", "swap" (εικονική μνήμη).
Στη φώτο ναι,είναι με "windows", να μην ανεβάζω άλλες φώτο, ήδη έχει καταντήσει φωτορομάντζο το νήμα :lol:
Εγώ ΝΟΜΊΖΩ πως οι σκληροί είναι μπλοκαρισμένοι από το firmware τους για Linux.
Σαν συμπληρωματικοί δίσκοι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.