Δημοσιεύτηκε: 16 Ιαν 2010, 15:53
Όταν τρέχω το Σύστημα -> Διαχείριση Συστήματος -> Disk Utility σε ένα από τους δίσκους μου βγάζει το μήνυμα / warning "Smart Status: Disk has a few bad sectors". Όταν ζητάτω περισσότερες πληροφορίες "More Information" μου βγαίνει ένα παράθυρο... που γενικά λέει ότι ο δίσκος είναι εντάξει "Self Assement: Passed", "Overal Assessment: Disk has a few bad sectors" -> συγκεκριμένα χτυπάει κόκκινο στο ID 5: "Μέτρηση επαναπροσδιορισμού τομέα: Count of remapped sectors. When the hard disk find a read/write/verification error, it marks the sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area)".
Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό; Ο δίσκος είναι δίσκος NTFS formated (εσωτερικός).. και όταν δοκίμασα εκτενώς να ελέγξω από Windows (με το chkdisk) για λάθη.. εκεί βγαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λάθος, ούτε bad sector. Το πρόβλημα αυτό το παρουσιάζει στον ένα δίσκο από τους 4 που έχω.
Τρέχω Ubuntu 9.10 αλλά το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και στο δίσκο του laptop όπου εκεί τρέχω ubuntu 9.10 / wubi install.
Αν μου επιτρεπόταν θα σας έκανα επισύναψη στο μήνυμα αυτό και ένα screen-shot από το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό; Ο δίσκος είναι δίσκος NTFS formated (εσωτερικός).. και όταν δοκίμασα εκτενώς να ελέγξω από Windows (με το chkdisk) για λάθη.. εκεί βγαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λάθος, ούτε bad sector. Το πρόβλημα αυτό το παρουσιάζει στον ένα δίσκο από τους 4 που έχω.
Τρέχω Ubuntu 9.10 αλλά το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και στο δίσκο του laptop όπου εκεί τρέχω ubuntu 9.10 / wubi install.
Αν μου επιτρεπόταν θα σας έκανα επισύναψη στο μήνυμα αυτό και ένα screen-shot από το συγκεκριμένο πρόβλημα.