Δημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2010, 18:54
Ρε παιδιά μια απορία έχω... γιατί κάποια codecs ή κάποια αρχεία .deb που είναι τόσο χρήσιμα όπως πχ. το "nautilus-columns-0.02.deb" δεν είναι προεγκατεστημένα???? Και που το βρίσκω εγώ τώρα αυτό?? Αν ήταν προεγκατεστημένα όλα αυτά τότε πιστεύω ότι εκτός ότι θα ήταν πιό ολοκληρωμένη η διανομή των ubuntu, θα ήταν και πιο εύκολη η μετάβαση του απλού χρήστη από τα windows... Για παράδειγμα εγώ αυτό το πακέτο δεν ήξερα ότι υπήρχε και κατα τύχη το βρήκα ενώ έψαχνα για κάτι άλλο... Επίσης εδω και 2 χρόνια που έχω ubuntu κάθε μέρα βρίσκω και κάτι νέο , κάποιο νέο πακέτο που κανει το ubuntu μου όλο και πιο εύχρηστα και πιο λειτουργικά... Αυτό που φοβάμαι όμως τώρα είναι ότι μόλις κάνω καθαρή εγκατάσταση 10.04 τώρα τον Απρίλιο που θα βγούν (θα είναι το δώρο γενεθλίων μου μιας και 24/4 έχω και γενέθλεια) ίσως να μην τα θυμηθώ όλα αυτά τα πακέτα που έχω βάλει 2 χρόνια στο pc μου και μου πάρει πάλι αρκετές μέρες ψαξίματος ώστε να βρώ αυτά που θέλω(ίσως να μην τα βρώ και όλα). Θα μου πείτε γιατί δεν κράταγα σημειώσεις τόσο καιρο?? Ε δεν το είχα φανταστεί ότι θα είχα τέτοιο προβλημα στο μέλλον ....στην νέα εγκατάσταση που θα κάνω θα κρατάω σημειώσεις και ίσως βγάλω μετά και κάποιον οδηγό με κάποια χρήσιμα πακέτα που δεν είναι προεγκατεστημένα κια χρειάζονται εγκατάσταση από τον χρήστη...
Οπότε προτείνω αν γίνετε να γίνει κάποια εισήγηση στην canonical ώστε κάποια πακέτα που έχουν να κάνουν με κωδικοποιήσεις αρχείων (όπως πχ το ubuntu-restricted-extras) ή κάνουν παρόμοια δουλειά όπως το παραπάνω να είναι προεγκατεστιμένα στη lucid 10.04.
Οπότε προτείνω αν γίνετε να γίνει κάποια εισήγηση στην canonical ώστε κάποια πακέτα που έχουν να κάνουν με κωδικοποιήσεις αρχείων (όπως πχ το ubuntu-restricted-extras) ή κάνουν παρόμοια δουλειά όπως το παραπάνω να είναι προεγκατεστιμένα στη lucid 10.04.