Δημοσιεύτηκε: 26 Οκτ 2010, 20:58
από s.dalas
Όπως θα είδες δεν είμαι ούτε συντονισης, ούτε διαχειριστής. Δεν ξέρω ποιον λές οτι ρώτησες και σου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ακόμα και το οκ να το πήρες απο μια απο τις προαναφερθήσες ομάδες, εγώ έχω το δικαιώμα να υποστηρίζω τη γνώμη μου. Θρωρώ οτι δεν πρέπει να σπρώχνουμε τους χρήστες μιας κοινότητας και πόσο μάλλον μιας κοινότητας ελεύθερου λογισμικού στην πειρατεία.
Off topic:
Θα σου παραθέσω και αυτό απο μια συζήτηση που υπάρχει σε ένα άλλο θέμα αυτής εδώ της κοινότητας.
s.dalas έγραψε:Αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σου (και δεν το λέω ειρωνικά) για το τελευταίο με τη χρήση προγραμμάτων ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες και πόσο μάλλον υπηρεσίες που προάγουν γνώση και παράγουν έρευνα (πανεπιστήμια) να χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα και να προωθούν τη λογική αυτή στους φοιτητές, ενώ υπάρχουν δυνατότερα ελεύθερα και δωρεάν απλά είναι για το εξωγίηνο λινουξ!!

Reinach έγραψε:Ε, εντάξει, πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε υποψιαστεί ότι εδώ και δεκαετίες η εκτεταμένη παρουσία και χρήση πειρατικών προγραμμάτων (και ιδιαιτέρως της Μ$) γίνεται με την ανοχή αν όχι την ενθάρρυνση των εταιριών. Οι άνθρωποι ξέρουν μαλλον και το αφήνουν, σε ένα βαθμό. Γιατί; Γιατί λειτουργούν έξυπνα: δεν κερδίζουν μεν άμεσα πελάτες έτσι (που σίγουρα όλους που κάνουν πειρατεία δεν θα τους κέρδιζαν) αλλά διαμορφώνουν "χρήστες". Χρήστες των προϊόντων τους, εξαρτημένους από τα προϊόντα τους, δεσμευμένους στην φιλοσοφία τους.

Νομίζω ότι αυτή την φιλοσοφία βλέπεις στα πανεπιστήμια όπου με αυτή τη λογική των πανάκριβων νόμιμων και τζάμπα σπασμένων προγραμμάτων διαμορφώνονται οι σημερινοί φοιτητές και οι αυριανοί ειδικοί/επαγγελματίες/επιστήμονες: αύριο θα είναι καταναλωτές πλέον των προϊόντων στα οποία εκπαιδεύτηκαν στο πανεπιστήμιο. Και τα οποία τα απέκτησαν στη ζούλα, πράγμα που τα καθιστά και πιο επιθυμητά, όπως κάθε τι που η απόκτησή του εμπεριέχει ρίσκο ή/και κόπο...

Φυσικά και θα επιθυμούσα στο σχολείο, στις δημόσιες υπηρεσίες και στο πανεπιστήμιο να υπάρχει ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό. Και για να είναι το κόστος χαμηλό αλλά κυρίως γιατί καλλιεργεί και ανοιχτά μυαλά όλη αυτή η υπόθεση (βοηθάει τουλάχιστον). Για αυτό το λόγο πιστεύω και στο πανεπιστήμιο όπως λες δεν κάνουν "κιχ" για αυτά τα πράγματα. Γιατί οι έχοντες τον έλεγχο δεν θέλουν να ξέρεις τί υπάρχει παραπέρα. Φοβούνται μην το ανακαλύψεις.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να παραπέμπω σε ένα ποστ από συγκεκριμένο θέμα με σύνδεσμο? να πηγαίνει δηλαδή εκεί ακριβώς και όχι στη αρχή της σελίδας:?: