Δημοσιεύτηκε: 30 Νοέμ 2010, 14:02
από Epirotes
Aποχωρώ από την ομάδα συντονισμού της κοινότητας για τους λόγους που θα καταλάβετε διαβάζοντας τον παρακάτω διάλογο από την κρυφή ενότητα των συντονιστών/διαχειριστών:
Epirotes έγραψε:
logari81 έγραψε:
sokoban4ever έγραψε:σκέφτομαι ότι θα ηταν καλύτερο σε τέτοια θέματα 'χακερο-κρακερο κλπ '
να απαντάμε με ένα ξεκάθαρο ευγενικό και προσυμφωνημένο τρόπο
και έπειτα απλά το thread είτε να κλειδώνει (αν είναι για κράκινγκ)

ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Δυστυχώς βλέπω ότι κάποιοι συντονιστές (Epirotes π.χ.) παρασύρονται από το χαμηλό επίπεδο του όποιου χρήστη. Σε τετοιες περιπτώσεις απλώς κανουμε μια ουδετερη-τεχνική παρατήρηση και κλειδώνουμε το θέμα. Δεν χρειαζόμαστε αιτιολογηση προς άτομα τοσο χαμηλού επιπέδου από την στιγμη που παρεκτρέπονται. Το να παρεκτραπουμε κι εμεις, νομιμοποιεί απλώς την δική τους παρεκτροπή και σχετικοποιεί το δικαίωμα μας να κλειδώσουμε το νημα εκ των υστέρων. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Έγινες απόλυτα κατανοητός κι έχεις και δίκιο σ' αυτό που λες. Αλλά, με το συμπάθιο αλλά κι εμείς άνθρωποι ήμαστε και προσωπικά εγώ ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που δεν σηκώνουν εύκολα προσβολές. Κι επειδή αμφισβητείται πλέον οι ικανότητά μου ως συντονιστής ξαναθέτω την παραίτησή μου στην κρίση σας. Βέβαια όλα αυτά -η παρεκτροπή στο σχετικό θέμα- θα είχε αποφευχθεί εάν είχαμε αποφασίσει εγκαίρως όπως είχα ζητήσει για μια ενιαία γραμμή στο θέμα του hacking/cracking Off topic:
(για μένα η διαφορά τουλάχιστον όταν την έμαθα εγώ στην σύντομη καριέρα μου ως χάκερ πριν από 10 και βάλε χρόνια είναι ολίγον τι μούφα και παραλλαγή: ίδιο πράγμα είναι κι είτε δικαιολογείς την παράνομη πράξη λέγοντας "το έκανα για το καλό της ασφάλειας δικτύων" είτε "χάκεψα την ΝΑΣΑ για να βρω επιτέλους αποδείξεις περί ΑΤΙΑ κι εξωγήινων" είναι ένα και το ίδιο για μένα. Άλλωστε, θυμίζει το Μακεδονικό ζήτημα η όλη φάση -όλος ο κόσμος λέει χάκινγκ (κι εννοεί cracking) εκτός από κάποιους ρομαντικούς και συνήθως σκληροπυρινικούς λινουξάδες που ως χάκινγκ αντιλαμβάνονται την χρήση εντολών τερματικού ή την συγγραφή εφαρμογών ή την τροποποίηση υπάρχοντων με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας ... Η μόνη διαφορά που υπήρχε στην εποχή μου στο χάκινγκ ήταν ότι διαφοροποιούνταν σε ή "θετικό κι αρνητικό", όπου το θετικό ήταν ότι "ναι, χάκεψα την τάδε σελίδα, αλλά δεν πείραξα τίποτα, δεν προκάλεσα ζημιά εκτός από ένα μήνυμα ότι πέσατε θύματα χακέματος" και το αρνητικό "είδα φως και μπήκα και τα έκανε όλα λαμπόγυαλο και το μόνο που έμεινε στην οθόνη ή στις οθόνες ήταν το μήνυμα περί χακέματος" ... Cracking θεωρούνταν στην εποχή μου ειδικά το σπάσιμο εφαρμογών ώστε να δουλεύουν πειρατικά).
MakisM1 έγραψε:Ειναι η τοποθετηση μου σαν μελος του φορουμ και οταν ξεκινησα το θεμα εδω, αυτο ζητουσα. Να μπει μια επισημη, ξεκαθαρη τοποθετηση, οτι οδηγιες για το aircrack και οποια αλλα εργαλεια χακεματος, δεν ειναι αποδεκτα στο φορουμ. Αυτη ηταν, ειναι και θα ειναι η γνωμη μου, ασχετως αν θα ειμαι η οχι συντονιστης στο φορουμ.

Αν θεωρεις οτι ο παραπανω λογος μου ειναι χαμηλου επιπεδου, λυπαμαι μεν, ειναι δικαιωμα σου δε, ο καθενας εχει δικαιωμα στη γνωμη του.

+1!
pros έγραψε:Νομίζω ότι το σφάλμα στο οποίο αναφέρεται ο logari είναι ο σχολιασμός του επιπέδου και των προθέσεων του χρήστη.
Αυτό οδηγεί σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Δεν νομίζω να σχολίασε τον λόγο σου...
Σαν συντονιστές ξεχνάμε τις απόψεις μας όταν πρόκειται για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας.

Από την συζήτηση viewtopic.php?f=2&t=5910 αντιγράφω...
έγραψε:Αν ο αποκλεισμός είναι επαρκώς αιτιολογημένος, την στιγμή που γίνεται, μπορεί να μπει κάποιος κανόνας, κοινός για όλους τους συντονιστές να μην απαντάνε σε «εφέσεις». Με τα πάντα στην δημοσιότητα, όλοι θα υπόκεινται στην κρίση της κοινότητας και αυτό αρκεί, νομίζω.

Έτσι λύνονται όλες οι περιπτώσεις που είναι στα όρια των κανόνων λειτουργίας.
Δεν χρειάζονται ειδικές «διατάξεις» για οποιοδήποτε θέμα.

Προτείνω να κρατήσουμε ότι μάθαμε από αυτή την συζήτηση και να σταματήσουμε...

Δεν ξέρω αν έμαθα κάτι οπότε μάλλον με βλέπω να ετοιμάζω το μήνυμα αποχώρισής μου. Τονίζω ότι έχετε δίκιο, αλλά επειδή στην ηλικία μου πλέον είναι δύσκολο να αλλάξω χαρακτήρα κι επειδή προφανώς εάν οι παρεκτροπές μου μπορεί να είναι λίγες και μετρημένες αλλά μπορεί κάλλιστα και να αυξηθούν και δεν μου αρέσει να δίνω ψεύτικες υποσχέσεις, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια και είθε να μην γυρίσω και πω σε κάποιον από εσάς "Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις" εάν τύχει να παρεκτραπείτε εσείς.