Δημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2011, 11:07
από costasl
Ο δικός μου τίτλος είναι "Προβλήματα και πιθανή επιστροφή στα Windows 7"

Έχω εγκαταστήσει, εδώ και 1 μήνα περίπου, το ubuntu 64bit στο φορητό μου HP Pavilion dv6-2040ev με σκοπό να φύγω από τα Windows 7 (όχι γιατί είχα προβλήματα αλλά γιατί με τραβάει το διαφορετικό).
Πρέπει να ομολογήσω ότι μου αρέσουν το ubuntu και θαυμάζω το ότι ένα ελεύθερο λειτουργικό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός χρήστη και να αντικαταστήσει επάξια τα Windows 7. Δυστυχώς εγώ έχω πολλά μικρά προβλήματα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρέψω στα Windows 7 64bit Home Premium που είχε προ-εγκατεστημένα ο φορητός (όταν μπορέσω να κλέψω λίγο χρόνο γιατί από την κόρη μου που είναι 6,5 μηνών).
Τα προβλήματα που έχω είναι με το ενσωματωμένο μικρόφωνο (όπως αναφέρω σε σχετικό θέμα viewtopic.php?f=38&t=17749&start=0), επίσης με τον ήχο έχω προβλήματα και με την έξοδο HDMI και τα ακουστικά (δεν κόβεται ο ήχος από τα ηχεία του φορητού όταν βάζω ακουστικά), με την αναπαραγωγή βίντεο έχω το SMplayer (κάνει σπασίματα όταν παίζει σε πλήρη οθόνη και σε μεγάλα αρχεία .mkv), το δίκτυο δεν λειτουργεί πάντα (πολλές φορές δεν βρίσκει τους άλλους υπολογιστές που τρέχουν Win 7), έχω ένα πάνελ με συντομεύσεις από προγράμματα που θέλω τα οποία πολλές φορές αλλάζουν θέση τυχαία (αλλάζει το 2ο με το 5ο κλπ, αν και τα έχω lock to panel) συνήθως μετά από επανεκκίνηση, για να γράψω DVD-R απο iso αρχείο το πρόγραμμα δεν μπορούσε να διαγράψει το DVD-R γιατί δεν μπορούσε να το κάνει unmount (πρέπει να το κάνω εγώ, πρώτα να διαγράψω το DVD και μετά να γράψω το νέο αρχείο) το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το k3b, με την ενσωματωμένη κάμερα του φορητού κάθε λίγα δευτερόλεπτα η εικόνα που παίρνω από την κάμερα κάνει μια απότομη κίνηση προς τα δεξιά (όλοι η εικόνα πάει δεξιά κατά το 1/3 του μεγέθους της), η μπαταρία του φορητού δεν αναγνωρίζεται σωστά με αποτέλεσμα να μην βγάζει υπόλοιπο χρόνο ή το ποσοστό της μπαταρίας (γράφει συνέχεια ότι υπολογίζει το υπόλοιπο της μπαταρίας), το σύστημα ασφαλείας που έχει ο φορητός για το δίσκο (HP protectsmart) δεν υποστηρίζεται από το ubuntu και κάποια ακόμα που τώρα μου διαφεύγουν.
Με τα Windows δεν είχα τέτοια προβλήματα οπότε θα αναγκαστώ να επιστρέψω σε αυτά... :wtf:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας...