Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2011, 07:13
από mangelasakis
Kαι εμένα κάπως με ξίνισε η επιλογή της canonical να εισάγει στο ubuntu ιδιοταγείς εφαρμογές παρόλο που τις θεωρώ απαραίτητες και αναντικατάστατες προς το παρών όπως το flash player και το skype εξάλλου αυτό το κάνουν και άλλες διανομές όπως και το debian. Αλλά το χειρότερο είναι η εφαρμογές επι πληρωμή και εκεί δείχνει η canonical ότι έχει κερδοσκοπικούς προσανατολισμούς στο άμεσο μέλλον... Επίσης με χάλασε η επιλογή να αναπτύξει ένα αποκλειστικά δικό της shell το οποίο θα χρησιμοποιεί ως default και στην συνέχεια θα αφαιρέσει εντελώς το gnome όπως έχει αναφερθεί και όπως λέει και ο tolis_01... Με χαλάει που κάνει μία εταιρία από πίσω κουμάντο σε μία open source διανομή και παίρνει αποφάσεις χωρίς να λογαριάζει τους χρήστες του Ubuntu και την κοινότητα της που στην ουσία αυτή ευθύνετε στο μεγαλύτερο ποσοστό για την εξάπλωση της διανομής .... Και δεν είναι μόνο ο κ.Νίκος Ρούσσος που έχει αυτή την άποψη για το ubuntu, είναι πάρα πολλοί...

Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο η Canonical έχει βοηθήσει αρκετά ώστε να φτιαχτεί μία διανομή linux πολύ φιλική στον χρήστη χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να κάνεις οτιδήποτε. Και αυτή η φιλικότητα της διανομής είναι αυτή που με κρατάει ακόμη στο ubuntu παρόλο που είναι πιο βαριά και πιο ασταθής διανομή από άλλες διανομές. Αν όμως παραμείνουν τα προβληματα που έχω στο λάπτοπ μου, και αν συνεχίσει την ίδια πολιτική αναπτύσωντας το unity και αποκόβωντας το gnome από το ubuntu τότε θα πάω προς debian μεριά τώρα που έχω αρχίσει και σκαμπάζω και λίγο από linux... Άλλωστε ο γεννήτορας αυτής της οικογένειας είναι το debian. Από εκεί ξεκινούν όλα και τελειώνουν όλα...