Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2011, 09:15
από Th P
Καλημέρα στην κοινότητα

Είμαι "απλός" χρήστης ubuntu εδώ και 2 χρόνια (τον τελευταίο 1 χρόνο τα windows δεν υφιστανται στους υπολογιστές μου)

και ο κύριος λόγος είναι η βοήθεια που είχα από αυτή την κοινότητα είτε άμεσα σε επίλυση προβλημάτων,
είτε έμμεσα με τα "διαμάντια" της κοινοτητας: τους οδηγούς-how to.

Στο διάστημα αυτό δοκιμάζοντας (όπως όλοι) και πολλές άλλες διανομές, στην αναζήτηση για την "καλύτερη" διανομή, κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτή δεν υπάρχει.

"Καλύτερη" διανομή είναι αυτή που καλύπτει τις απαιτήσεις και την φιλοσοφία του κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Πιστεύω ότι διαμάχες με οποιαδήποτε αφορμή μεταξύ των διανομών, το μόνο που προσφέρουν είναι να αυξάνουν την εσωστρέφεια και να κρύβουν το δάσος επικεντρώνοντας στο δέντρο.

Η συνεργασία είναι μονόδρόμος για το ΕΛ/ΛΑΚ άν θέλει να ξεφύγει από το τραγικό ποσοστό του 1%.

Ο απλός χρήστης θέλει (και πρέπει) να δεί ότι μπορεί να κάνει την δουλειά του γρηγορότερα, ασφαλέστερα και με σταθερότητα,
βλέποντας παράλληλα ότι έχει και την υποστήριξη μιάς ολόκληρης κοινότητας,
για να φύγει από τα windows, και όχι να είναι θιασώτης ανούσιων "κοκορομαχιών".
Αναφερόμενος στο εν λόγω άρθρο, πιστεύω ότι η παρουσίαση οποιουδήποτε έργου ΕΛ/ΛΑΚ, πρέπει να επικεντρώνεται στίς εξελίξεις και τα προτερήματά του αποκλειστικά και πώς οποιαδήποτε αναφορά του στύλ "άλφα vs βήτα" είναι άσκοπη και αντιδεοντολογική.

Η εξέλιξη στο ΕΛ/ΛΑΚ πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο συνεργασίας και άμιλας και όχι πεδίο μαχών.
Έτσι κι αλλιώς η βιωσιμότητα οποιουδήποτε έργου, εξαρτάται σε ένα βαθμό από την χρηστικότητά του και την αποδοχή του από την κοινότητα.
(προσωπικά δεν μου άρεσε το unity, αλλά δεν αξίζει να του δώσω μία ευκαιρία;)

Για μένα το δάσος είναι η ελευθερία, η δυνατότητα επιλογής και κυρίως η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια που βρήκα σ`αυτή την κοινότητα.

Φιλικά
Θανάσης Π.