Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2011, 20:09
c7p έγραψε:Πάνω από όλα είμαστε υποστηρικτές του Ελεύθερου λογισμικού, και μετά υποστηρικτές του Ubuntu ή της όποιας διανομής. Αν ισχύει το αντίστροφο τότε κάτι δεν πάει καλά. Ξεχνάμε συχνά τόσο στο χώρο της κοινότητας όσο και στην καθημερινή μας ζωή την αρετή του σεβασμού, γι' αυτό υπάρχουν και πολλές διαμάχες μέσα στην κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού. Αν υπήρχε αλληλοσεβασμός στις απόψεις και τις θέσεις των διαφόρων παραγόντων της κοινότητας, σίγουρα τα φαινόμενα κατακερματισμού της θα ήταν λιγότερα.
Σε αυτή την περίπτωση το άρθρο του κ. Ρούσου είναι κατά τα φαινόμενα μεροληπτικό όπως και το editorial του τεύχους που αναλώθηκε σε κατηγορίες σε βάρος της Canonical.
Όπως και να έχει οι συντάκτες του Linux Inside είναι σοβαροί και η δράση των περισσοτέρων στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού -συμπεριλαμβανομένου και του κ Ρούσου- είναι υποδειγματική. Θα χαρακτήριζα το άρθρο του κ Ρούσου μάλλον ατυχές, κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Καλό είναι να μην στιγματίζουμε κάποια άτομα και να είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι τους.
Είναι σημαντικό σαν κοινότητα να αποφύγουμε τις όποιες συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο και ουσία.
Καλά τα λες και έτσι θα έπρεπε να είναι. Ως μέλη της κοινότητας όμως ... δεν είμαστε
ομοιόμορφοι (ή όμοιοι) δομική λίθοι! Είμαστε ξεχωριστά άτομα και είναι λογικό επακόλουθο ότι αργά ή γρήγορα θα διαφανούν οι χαρακτήρες και οι ηθικές κάποιων.
Αυτό ακριβώς έχουμε και εδώ πέρα και όχι κάτι "ατυχές".
Από την εμπειρία μας και την κριτική μας ικανότητα μπορούμε να συμπεράνουμε αν ένα άρθρο (αν όχι ο ίδιος ο συγγραφέας του) είναι κακεντρεχές ή όχι.
Η δική μου άποψη είναι πως στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει κακεντρέχεια.
Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε και τους λόγους αλλά ίσως να είναι και βαρετό.
Λυπάμαι που δεν έχω καμία εμπιστοσύνη (ή έστω είμαι πολύ επιφυλλακτικός) σε άτομα που έχουν να κάνουν με hellug αλλά και την περιβόητη εταιρεία ΕΛΛΑΚ.
Θυμάμαι τον ύπουλο κατ' εμέ τρόπο που πάσχισαν να αναδιαμορφώσουν το καταστατικό του συλλόγου τους προκειμένου να αποτελεί μέλος της εταιρείας.
Ποτέ δεν πείστηκα ότι θα πάει καλύτερα το ΕΛΛΑΚ επειδή κάποια άτομα θα χωθούν σε κάποια πόστα. Ιδίως αν τα άτομα αυτά είχαν ειρωνικές ή χλευαστικές συμπεριφορές, δεν λειτούργησαν ορθώς στη διάδοση του λειτουργικού και δεν βοήθησαν σωστά ως μέλη της κοινότητας. Αυτή είναι η γνώμη μου για κάποιους και δεν μπάινω καν στον κόπο να διαβάσω το άρθρο. Δεν με ενδιαφέρει ο προφεσορισμός που μπορεί να πουλάνε κάποιοι
ούτε ο τσαμπουκάς που αξιώνει την θέση του "ειδικού" στα συγκεκριμένα θέματα.
Ειδικά σε ένα κράτος γεμάτο καφρίλα που υπάρχει ασχετοσύνη στα θέματα μας και επικρατεί μόνο η λαμογιά και η αναξικρατία .. δεν μπορώ να αφήνω ασχολίαστο το παραμυθάκι περί πιστοποίησης.
Ας βάλουν κανένα πιστοποιημένο fedora ή gentoo στο γραφείο του γιωργάκη κι ας αφήσουν τις κοινότητες ήσυχες να τα βρουν με την κοινωνία στη βάση της.
Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί το δημόσιο. Με τις κοινότητες και τις εμπειρίες του κόσμου και όχι με αρμοδιότητες από "θεσούλες".