Δημοσιεύτηκε: 31 Μάιος 2011, 21:22
από dim459
Δε με χάλασε και τόσο πολύ το άρθρο, το θεωρώ μια προσωπική άποψη που εκφράστηκε δημοσίως μέσω ενός εντύπου.
Αντιλαμβανομαι ότι η δια του τύπου δημοσιοποίηση της προσδίδει μια άλλη <<δυναμική>>, αλλά εν τέλει εναπόκειται στον αναγνώστη να αξιολογεί αυτά που διαβάζει.
Προσωπικώς πιστεύω ότι όταν έχουμε να κάνουμε με ένα <<προϊόν>> είτε συτό είναι εμπορικό, είτε υπό την ευρεία έννοια οποιουδήποτε project απευθύνεται σε ένα μεγάλο κοινό, η επιτυχία του ή μη, αξιολογείται βάσει της αποδοχής που αυτό βρίσκει από το εν λόγω κοινό. Σημασία δε νομίζω ότι έχει η όποια θεωρητική του τεκμηρίωση ως <<καλού>> ή ως υπέρτερου, αλλά το εάν κρίθηκε από το target group του ότι ικανοποιεί τις ανάγκες του (συνυπολογιζομένων όλων των παραμέτρων που μπορεί να επηρρεάζουν τη διαμόρφωση άποψης)
Υπό την ανωτέρω θεώρηση το ubuntu μάλλον βαδίζει στο σωστό δρόμο, με δεδομένο ότι θεωρεί εαυτόν ως διανομή που απευθύνεται στον πολύ κόσμο.
Επειδή δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου ποιο είναι το target group του fedora, θα αποφύγω καταρχήν την κρίση, αν όμως υποθέσουμε ότι είναι το ίδιο με του ubuntu, μάλλον δεν είναι οι του ubuntu που πρέπει να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους.