Δημοσιεύτηκε: 25 Νοέμ 2008, 15:17
από nikosal
Έτσι ακριβώς. To χειρότερο είναι να θεωρείς ότι είσαι "απρόσβλητος". Θυμάμαι και το βιβλίο του Μίτνικ, εκείνου του χακερά, που είχα πάρει να διαβάσω πριν 5-6 χρόνια. Νόμιζα λοιπόν ότι θα διάβαζα για τρύπες στα προγράμματα, κώδικες κλπ. Ε, λοιπόν ο Μίτνικ έκανε τη δουλειά του κατά 90% με social engineering. Έπαιρνε τηλέφωνο και "άνοιγε" στόματα, δεν χρησιμοποιούσε... script. Γιατί να παιδεύεται να φτιάξει πρόγραμμα που θα σπάσει κάποιο password, όταν οι 9 στους 10 που έπαιρνε τηλέφωνο του το έδιναν; Να ένας τυπικός διάλογος (στο περίπου. Από μνήμης).

-Γραφείο Γενικού Διευθυντή, παρακαλώ;
-Έλα κούκλα μου, τι κάνεις; Είσαι η...;
-Σάρον.
-Α, έλα Σάρον, είμαι ο Χ από το τμήμα υποστήριξης (το όνομα του Χ το είχε μάθει σε προηγούμενο τηλεφώνημα). Έχεις από το πρωί κάποιο πρόβλημα με την αποθήκευση αρχείων στο σέρβερ;
-Εεεε, όχι σήμερα, είχα όμως πριν δέκα μέρες (τυχαίο).
-Α, τότε που κάναμε την Ψ εργασία, αλλά τώρα σε θέλω να μου αποθηκεύεις κάθε δέκα λεπτά αρχεία για να τσεκάρω κλπ. Αν δεν μπορείς, δώσε μου το pass και θα το κάνω και μετά θα στο αλλάξω και θα σου δώσω καινούργιο κλπ. κλπ. κλπ. Τη γενική ιδέα σας δίνω, δεν υπήρχε τέτοιο τηλεφώνημα ακριβώς. Οι 9 στους 10 λοιπόν, κελαηδούσαν με χαρά... Γιατί λοιπόν να είναι οι χρήστες unix διαφορετικοί;