Δημοσιεύτηκε: 01 Δεκ 2008, 14:45
Χμμμ... Δε ξέρω κατά πόσο έχουν το δικαίωμα στο domain ubuntu-gr αφού (από το papaki.gr FAQ):
Και όπως είναι γνωστό ο όρος "ubuntu" είναι registered trademark της Canonical...
Βέβαια, δεν έχω ιδέα από νομικά και μπορεί (το πιθανότερο δηλαδή) να κάνω λάθος.
έγραψε:
15. Έχω trademark όλων των προϊόντων της εταιρείας μου, άρα είναι προστατευμένα και δεν μπορούν να καταχωρηθούν σαν domain από τρίτο, σωστά;
Κάθε χρήστης που ζητάει ένα όνομα δηλώνει ότι εν γνώση του δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτων στο όνομα. Η δήλωση αυτή δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα σας, μπορεί όμως να οδηγήσει στην ακύρωση του ονόματος από την ΕΕΤΤ, τα Ελληνικά δικαστήρια ή κάποια μέθοδο διαιτησίας, εφόσον ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα στο όνομα που ζήτησε. Η κύρια αρχή που ισχύει στον κόσμο των domain names είναι η αρχή της Χρονικής Προτεραιότητας (First Come - First Serve).
Και όπως είναι γνωστό ο όρος "ubuntu" είναι registered trademark της Canonical...
Βέβαια, δεν έχω ιδέα από νομικά και μπορεί (το πιθανότερο δηλαδή) να κάνω λάθος.