Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2011, 16:27
geosanto έγραψε:
Σίμο συμφωνώ με τα προαναφερθέντα αλλά μην ξεχνάμε οτι στο καλωσόρισμα του Apache Software Foundation προς το OpenOffice αναφέρει σε ένα σημείο...έγραψε:We congratulate the LibreOffice community on their success over their inaugural year and wish them luck in their future endeavors. We look forward to opening up the dialogue between Open Document Format-oriented communities to deepen understanding and cease the unwarranted spread of misinformation.
Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κάλεσμα του Apache Software Foundation προς τις δυο κοινότητες να κάτσουν σ' ένα τραπέζι να τα βρούνε, με απώτερο στόχο μια κοινή πορεία. Πολλοί επιμένουν ότι τα δυο project θα ενωθούν και πάλι. Αν υπάρχει θέληση οι ενημερώσεις δεν είναι πρόβλημα. Στην ζωή κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Όσο πιθανό είναι να πάψει να υπάρχει το OpenOffice, τόσο πιθανό είναι και το αντίθετο. Αν ενωθούν, ότι αποφασίσει η κοινή ομπρέλα.
Παρακολούθησα τη διαδικασία δημιουργίας του ApacheOpenOffice και έστειλα και γράμματα με τη θέση μου για το θέμα. Η παραπάνω παράγραφος δεν περιγράφει τη ριζική διάσπαση που υπάρχει στις κοινότητες. Τώρα γίνονται και σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική του LibreOffice/AOpenOffice που θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη μια πιθανή συννένωση.
geosanto έγραψε:simosx έγραψε:Έτσι, η υπάρχουσα υποστήριξη του 10.04 μέχρι το 2013 είναι, για μένα, υπεραρκετή, και ανυπομονώ να δούμε το Ubuntu 12.04 που θα είναι φρέσκο, είναι στο χέρι μας να επιβεβαιώσουμε ότι λειτουργεί τέλεια για την ελληνική γλώσσα, και να βοηθήσουμε τους χρήστες μας να μεταβούν ομαλά μέχρι το 2013.
Όλα αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι το 12.04 "που θα είναι φρέσκο" με τη σειρά του θα "λειτουργεί τέλεια για την ελληνική γλώσσα". Αν όμως δεν είναι έτσι; Τι θα πούμε; Αυτή είναι και σε όποιον αρέσει; Γιατί να μην υπάρχει και η ήδη επιτυχημένη εναλλακτική λύση;
Νόμος της αγοράς είναι να φέρνεις καινούργιους πελάτες χωρίς όμως να διώχνεις τους παλιούς, γιατί αυτοί αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση. Το Ubuntu σίγουρα το θέλει; Τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει γι' αυτό; Πηγαίνοντας κόντρα στην αγορά σίγουρα θα βγει κερδισμένο;
Είναι στο χέρι μας η ελληνική υποστήριξη να είναι εξαιρετική.
Στο 10.04, τα ελληνικά ήταν στο 87%, http://people.ubuntu.com/~dpm/ubuntu-10 ... stats.html
Στο 11.10, τα ελληνικά πήγαν στο 96%, http://people.ubuntu.com/~dpm/ubuntu-10 ... stats.html
Στο 11.10, τα ελληνικά έπεσαν στο 90%, http://people.canonical.com/~dpm/stats/ ... stats.html
Οπότε σε κάθε περίπτωση, το επίπεδο μετάφρασης του 12.04 θα είναι καλύτερο ή ίσο με του 10.04.
Το καλό με το ελεύθερο λογισμικό είναι ότι μπορούμε να ενημερώνουμε το λογισμικό μας σύντομα και γρήγορα.
Βλέπεις τώρα το Firefox να ενημερώνει όλη την εγκατεστημένη βάση σε όλο τον κόσμο σε 1-2 μήνες!
Είναι το κλειστό λογισμικό όπως WindowsXP που εδώ και δέκα χρόνια εξακολουθεί να μη θέλει να πεθάνει και συνεχίζει να αποτελεί πηγή προβλημάτων ασφάλειας στον κόσμο.
Με τη νέα προσπάθειά μας για το 12.04, θα έχουμε την έκδοση desktop για τα επόμενα πέντε χρόνια.