Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2008, 01:10
από AngelBreath
Θα διαφωνισω καθετα με την καθολικη υποστηριξη στο linux και το ubuntu. Να ειμαστε λιγο ρεαλιστες. Το Linux ειναι ακομα πολυ πισω στο να αντικαταστησει τα desktop-pc και με τον ρυθμο που παει αυτο θα γινεται πολυ αργα.
Ξεκαθαριζω την αποψη μου. Ειμαι φιλος του Linux και μαλιστα ειναι το μονο λειτουργικο που χρησιμοποιω στο σπιτι. Στην δουλεια αναγκαστικα εχω XP. Η γενικη ιδεα του ελευθερου λογισμικου και της ανοιχτης κοινοτητας με τους απανταχου ρομαντικους "ρομπεν των pc" ειναι πολυ ενδιαφερουσα και συναρπαζει πολυ κοσμο. Το θεμα ειναι οτι 100% χρηστης Linux μπορεις να εισαι μονο απο πεισμα.
Το μεγαλο μειονεκτημα του Linux ειναι πως υπαρχουν 100 διανομες με 200 πυρηνες και 500 διαφορετικες εφαρμογες διαχειρησης. Εκ των πραγματων αυτο απο μονο του δυσκολευει την κατασταση οσο και αν μας δινει δικαιωμα επιλογων. Σκεφτειτε με το μυαλο ενος πολυ αρχαριου χρηστη pc και θα δειτε πως ειναι αδυνατο να καταλαβει τι του γινεται. Εχω δει σε πολλα forum post με εντολες κονσολας και αμεσως μετα να ρωταει καποιος τι ειναι η κονσολα.
Για να δωσεις απλες οδηγειες σε καποιον γενικα στο linux θα πρεπει να ξερεις ποια διανομη, ποιον πυρηνα και ποιο desktop εχει και παλι εξω θα πεσεις.
Για τα παιχνιδια το αφηνω ασχολιαστο. Δικαιολογημενο μια και χρειαζονται ποροι για να γινει ενα παιχνιδι και δεν ειναι δυνατον κανεις να δουλευει τζαμπα, αλλα εδω το linux βρισκεται 2000 π.χ και εκει θα παραμεινει αν δεν βελτιωθει θεαματικα το wine.
Τωρα για τους οδηγους (drivers) ....πικρα. Τι να πει κανεις. Σιγουρα τα τελευταια χρονια γινονται προσπαθειες , αλλα για μενα παντα σε λαθος κατευθυνση. Το linux ειναι αμεσα συνεδεμενο με το internet και μια ζωη πασχει στην υποστηριξη του. Θυμαμαι τα internal modem που ηταν winmodem αρα ΠΟΛΥ δυσκολα να τα δει το inux, μετα τα isdn, τα usb , τα πρωτα adsl και τελευταια τα wireless. Αν πρεπει να φας μια ζωη για να στησεις ενα modem και να μπεις στο internet που ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ 100% για το linux (ενω ζεις χωρις internet στα windows ) τοτε ειναι σε λαθος κατευθυνση.

Αν τελικα μετα κοπων και βασανων δουλεψουν ολα στο pc σου ΤΟΤΕ εχεις ενα πραγματικα σταθερο συστημα, ταχυτατο, με πληθωρα εφαρμογων δωρεαν, απολυτη ασφαλεια και ολα τα καλα που προσφερει το Linux. Αρκει να μην βγει κανενα φοβερο game (π.χ Fallout 3) και ξαναπεφτεις στα σκληρα..ε sorry στα windows ηθελα να πω...:)