Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκ 2011, 15:27
headless έγραψε:Δηλαδλή σε τετραπύρηνο με 4 Gb Ram,πρίν με τον stock kernel,δεν άνοιγαν τα πάντα instantly ;
Όπως καταλαβαίνεις είναι και ψυχολογικό το θέμα.
Θέλω να πώ οτι σε τόσο σύγχρονα συστήματα είναι αμφίβολο αν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό,εκτός βέβαια από την γνώση που αποκόμισες από την διαδικασία.
Οκ ίσως να κάνει και 3-4 δευτερόλεπτα λιγότερο να bootάρει αν έχεις αφαιρέσει modules και drivers για συσκευές που δεν έχεις και άρα δεν χρειάζεσαι.
Όμως τώρα τί; Θα μείνεις για πάντα με τον 3.0.6; Ή θα υφίστασαι την ίδια ταλαιπωρία κάθε φορά;
Κοίτα , εγώ περισσότερο μίλησα για την ελευθερία που σου δίνει το Linux να κάνεις τον πυρήνα ότι θες. Μια ελευθερία που εγώ σαν νέος χρήστης ,τώρα την ανακαλύπτω (και με ενθουσιάζει). Σε ότι αφορά αν είναι ουσιαστικό ή όχι , μάλλον έχεις δίκιο πως στα σύγχρονα συστήματα οι διαφορές είναι μικρές. Γι'αυτό γράφω στο 1ο ποστ πως η μεγάλη διαφορά (δεν υπάρχει κάποια άλλη ουσιαστική δηλαδή) είναι πως τα προγράμματα ανοίγουν αμέσως. Παράδειγμα ο Firefox ανοίγει σαν να είναι ελαχιστοποιημένος(πρίν όχι δεν άνοιγε έτσι) , το Software Center έκανε 6-7 δεύτερα να ανοίξει , τώρα λιγότερο. Εντάξει , δεν είναι λόγοι αυτοί να κάνεις compile kernel , περισσότερο είναι αυτό που γράφεις "την γνώση που αποκόμισα από την διαδικασία" και ο πειραματισμός(που προσωπικά μου αρέσει).
Σε ότι αφορά την ταλαιπωρία μάλλον θα εννοείς την ταλαιπωρία του επεξεργαστή (ο οποίος ο κακομοίρης δουλεύει στο 80-90% συνέχεια κατά την μεταγλώτιση) ,διότι εγώ μερικές εντολές στο τερματικό έδωσα , δεν ταλαιπωρήθηκα.
Και δεν είμαι υποχρεωμένος να μείνω με αυτόν τον πυρήνα. Όποτε θέλω φορτώνω κάποιον original και αυτόν τον διαγράφω . Έτσι δεν είναι ;
Off topic:
Επόμενος πειραματισμός (αλλά με την 12.04 η οποία θα είναι 5 ετούς υποστήριξης) θα είναι το χτίσιμο από την αρχή . Με το minimal LiveCd. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα χρειαστώ και την βοήθεια σας μάλλον.