Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρ 2012, 12:46
evolgen έγραψε:Πιστεύω πως όλα είναι θέμα επίδειξης και διάδοσης. Πριν δύο χρόνια, όταν έλεγα σε κάποιον φίλο μου "βάλε Ubuntu", με κοιτούσε περίεργα.
---> Στη συνέχεια, έβαλα στην κοπέλα μου, η οποία μέχρι και σήμερα το λατρεύει.
---> Κατάφερα και έπεισα τη μάνα μου, με τη λογική ότι και η κοπέλα μου κατάφερε να το μάθει. Παρομοίως.
---> Το ζήτησε η κολλητή μου όταν ο υπολογιστής της τα έπαιξε, βλέποντας ότι τόσο εγώ όσο και η κοπέλα μου ασχολούμαστε άνετα με Ubuntu. Πλέον τα κάνει όλα μόνη της χωρίς να μου ζητήσει βοήθεια: εγκατάσταση εφαρμογών, ενημερώσεις, αναβάθμιση(!) κλπ.
---> Οι άλλοι φίλοι μας βλέποντας πόσο γρήγορα δούλευε ο υπολογιστής της κολλητής μου ζήλεψαν, με πρώτη τη συγκάτοικό της...
Και ούτω καθεξής. Όσο δείχνουμε προς τα έξω ότι κάνουμε τη δουλειά μας με το Ubuntu και το GNU/Linux γενικότερα, χωρίς να είμαστε αναγκαστικά γκουρού του τερματικού, τόσο περισσότερος κόσμος θα έρθει μόνος του να μας ζητήσει να του βάλουμε Linux.
Ίδια κατάσταση και από εμένα, τώρα τελευταία ειδικά έχω βάλει στο ubuntu αρκετά άτομα, οι οποίοι είναι αρκετά ευχαριστημένοι από αυτό και δεν μου έχουν γκρινιάξει καθόλου. Και αυτό γιατί βλέπουν την διαφορά στην απόδοση και επίσης τους εξήγησα και την φιλοσοφία του ubuntu. Όχι ότι προπαγανδίζω κόσμο αλλά... σε κάθε λογικό άνθρωπο αν εξηγήσεις τον τρόπο λειτουργίας όλου αυτού θα του αρέσει. Για κάποιο λόγο όμως δεν έχουν γραφτεί στο φόρουμ και απότι φαίνεται δεν πρόκειται να το κάνουν πολύ πιθανόν να φταίει ότι τους ήταν όλα έτοιμα. Ψήφισα το 2 γιατί πιστεύω πως δεν πρέπει να το αφήσουμε στην μοίρα του και πως αν δείξεις στον άλλον πως έχει και άλλες επιλογές εκτός από αυτές που ήδη ξέρει, και δουλεύει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο,δηλαδή το ότι δεν βγαίνει μόνο ένα στάνταρ πράγμα και ότι μπορείς να το φτιάξεις στα μέτρα σου, είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί κιόλας λίγο παραπάνω με αυτό.