Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2012, 17:52
από Learner
Φίλε Ktogias , η εμπειρία σου στο Linux (και το Ubuntu ειδικότερα) είναι αρκετά μεγαλύτερη από την δική μου , οπότε προσωπικά δεν μπορώ να δω τα πράγματα από την δική σου οπτική.
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Linux(Ubuntu) μέσα από αυτή την κοινότητα πριν λίγα χρόνια (2-3) με το Ubuntu 10.04 και το 10.10. Συγκριτικά με τις σημερινές διανομές (11.10 - 12.04) σαν συμπέρασμα ναι , είναι πιο βαριές. Δεν ξέρω αν φταίει το γραφικό περιβάλλον ή ο πυρήνας ή οι οδηγοί των καρτών (ανοικτοί και κλειστοί) , το συμπέρασμα πάντως το βγάζει κάποιος εύκολα αν δοκιμάσει π.χ Ubuntu 10.04 & Ubuntu 12.04. (ή 10.10 & 11.10)

Σαν ελαφρύτερο γραφικό περιβάλλον μου αρέσει το LXDE (γούστα είναι αυτά) και έχω εγκαταστήσει και το Lubuntu 12.04 το οποίο είναι σαφώς γρηγορότερο (και με καλύτερη απόκριση) από το περιβάλλον Unity ή Gnome-shell.

Διατηρώ μια αισιοδοξία πως τα πράγματα θα φτιάξουν σε ότι αφορά το κύριο γραφικό περιβάλλον του Ubuntu (Unity).

Linux Mint 13 έχω εγκαταστήσει (το Ubuntu-based) σε ένα από τα Desktop (δεν περιλαμβάνονται στη υπογραφή μου τα 2 Desktop που έχω) , αλλά με cinammon . Mate δεν έχω δοκιμάσει καθόλου.
Ερώτηση: Πιο mint εγκατέστησες ; Το LMDE ή το Ubuntu-based ; Αν τα εγκατέστησες και τα 2 πιο είδες πως είναι γρηγορότερο ; ή και σταθερότερο

Off topic:
Ένα πιθανό τυπογραφικό λάθος:
ktogias έγραψε:Με το που φόρτωσα το Mint13 με το Cinnamon στο pc της τηλεόρασης, ένοιωσα ότι πήγαινε καλά.
εδώ μήπως ήθελες να γράψεις Mint13 με Mate ;