Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2012, 18:06
από Polychromo
καλησπέρα και από μένα,
αν και είμαι ίσως ο νεότερος χρήστης linux εδώ μέσα, εντούτοις έχοντας κάνει άπειρες δοκιμές έχω μια μικρή, αλλά σφαιρική άποψη. Οι υπολογιστές του σπιτιού έχουν γυρίσει όλοι σε linux εδώ και 6 μήνες. Από την αρχή όμως, που ξεκίνησα (με ubuntu 11.10) δεν έχω σταματήσει να πειραματίζομαι.... μόλις έφτιαχνα το σύστημα όπως το ήθελα, τα ξαναχάλαγα όλα για να περάσω κάτι άλλο που διάβασα ότι είναι καλό σε κάτι..... έχω κάνει άπειρα format και η τελική κατάληξη αυτήν τη στιγμή στο desktop της υπογραφής μου είναι η εξής: 8 διανομές linux!!! mint, fedora, ubuntu, kubuntu, lubuntu, bodhi linux, mageia και opensuse όλα σε έναν δίσκο δοκιμάζονται συνεχώς... (το μηχάνημα έχει αρκετά παλιό επεξεργαστή και τα εικονικά συστήματα σέρνονται απελπιστικά. πραγματικά θα προτιμούσα όλα αυτά να τα είχα κάτω από μια διανομή....) Δοκιμάζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο(!) ότι το mint13+mate είναι αυτό που έχω λατρέψει περισσότερο.... πάρα πολλές ευκολίες όπως codecs, menu, customizable, δεξί κλικ στις εφαρμογές, file explorer με περισσότερες δυνατότες, τουλάχιστον όπως έρχεται "εργοστασιακά", μέχρι και εγκατάσταση προγράμματος με το που γράφεις το όνομά του στο menu!
Παρόλα αυτά όμως, το ubuntu έχει κάτι που δεν αλλάζεται με τίποτα.... το forum που γράφουμε αυτή τι στιγμή!! όποια διανομή και να έχω στον υπολογιστή μου, διαβάζω καθημερινά σχεδόν όλα τα νέα μηνύματα του forum, σε αυτό άλλωστε οφείλω και όσες γνώσεις έχω στο linux... :bow: