Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2012, 01:38
jennie έγραψε:@ktogias
Κι εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι. Η ειρωνεία είναι ότι προσαρμόσανε το γραφικό περιβάλλον στις μικρές οθόνες των λάπτοπ, νέτμπουκ και ταμπλετών, αλλά ξέχασαν να προσαρμόσουν και τις απαιτήσεις του λειτουργικού στις χαμηλές επεξεργαστικές δυνατότητες τους.
Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι σε κανά δυο χρόνια ακόμη θα φτιάξουν τα πράγματα. Μόνο και μόνο επειδή το ίδιο έγινε και με το πέρασμα από τα Βίστα στα 7, ή από το KDE 4.0 στο σημερινό KDE. Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι και η μετάβαση στο MacOSX ήταν εξίσου επίπονη για τους χρήστες. Φαίνεται ότι οι "μεγάλες" αλλαγές στα λειτουργικά χρειάζονται, για να στρώσουν, 2-3 χρόνια εφαρμογής στου κασίδη το κεφάλι. Απλά εγώ βαριέμαι να γίνομαι κάθε φορά πειραματόζωο. Το 2007 παράτησα τα παράθυρα, μεταξύ άλλων και για να μη γίνω πειραματόζωο των Βίστα. Αλλά τώρα δεν είμαι πάλι διατεθειμένη να μάθω καινούριο λειτουργικό ή περιβάλλον. Ιδίως εφόσον βλέπω πως, ό,τι κι αν διαλέξω, πάλι θα το ξαναπεράσω αυτό το ζόρι, όταν κάποια στιγμή γίνουν "μεγάλες" αλλαγές. Τι κάνω λοιπόν; Ακόμη δεν έχω κατασταλάξει.
Έζησα την μετάβαση από gnome1 σε gnome2. Για ένα περίπου χρόνο δεν είχαμε gnome. Δεν ήταν αργό! Απλά δεν είχε εφαρμογές και λειτουργίες. Και κράτησε μόνο 1 χρόνο... Με το unity και το gnome3 με προβληματίζει το γεγονός ότι ήδη έχει κλείσει ένας χρόνος από την πρώτη τους κυκλοφορία και ακόμα βελτίωση δεν φαίνεται... Το δε unity ειδικά, μάλλον προς το χειρότερο φαίνεται να πηγαίνει... Εκεί είναι το θέμα... Κι εγώ θέλω να ελπίζω ότι σε βάθος χρόνου θα διορθωθούν... Δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς... Ή θα διορθωθούν ή θα.... εγκαταλειφθούν.
jennie έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, το mate/cinnamon είναι το αντίστοιχο του να κάνεις υποβάθμιση σε XP την εποχή των βίστα, μέχρι να βγάλει η ΜΣ καινούριο λειτουργικό; Σε κάθε περίπτωση, μου κέντρισες την περιέργεια για να τα δοκιμάσω.
Τα mate και cinnamon δεν είναι downgrade. Είναι ολόφρεσκα ζωντανότατα έργα που απλά τραβάνε μια διαφορετική πορεία από το mainstream gnome2 που εγκαταλείφθηκε και το mainstream gnome3 που ποντάρει στο gnome-shell. Το mate, αν και βασισμένο στο gnome2 έχει ολοκαίνουργιο μενού, με αναζήτηση εφαρμογών και αγαπημένα, πάνελ και σύστημα ειδοποιήσεων που δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από το dash του unity και τα activities του gnome shell. Και όλα αυτά πάνω στη δοκιμασμένη βάση του gnome2. Αυτό είναι το μαγικό με το ΕΛΛΑΚ... Δεν χρειάζεται ποτέ να μείνεις πίσω... Απλά επιλέγεις με ποια γωνία και πατώντας σε τι βάσεις θα κινηθείς μπροστά!